קטנטנות שוקולד בעשר דקות
מתחשק לכם משהו טוב? אורחים עומדים להגיע בהתראה קצרה? עשר דקות הכנה, עשר דקות אפייה, ויש לכם תריסר עוגות שוקולד אישיות טעימות מאוד־מאוד.
המרכיבים ל12:
- 3 כפות קוקוס טחון
- 60 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות + חמאה נוספת לשימון השקעים
- 75 גרם שוקולד מריר 60% לפחות שבור לקוביות
- 1 כפית קפה שחור עם הל (קפה טחון)
- 2 ביצים גדולות
- ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
- ½ כפית תמצית וניל
- ½ כוס (60 גרם) קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- 2 כפות וויסקי
- 12 חצאי פקאן או אגוז מלך
- מעט שוקולד מומס לעיטור (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
4pt 0cm
-
02.
4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:
-
03.
0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}
-
04.
משמנים היטב את השקעים בתבנית 12 שקעים, וזורים כ־¾ כפית קוקוס על תחתית כל שקע. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו).
-
05.
ממסים את השוקולד עם החמאה בסיר קטן מעל להבה נמוכה מאוד או מעל אדים. מוסיפים את הקפה וטורפים לתערובת חלקה.
-
06.
מקציפים את הביצים עם הסוכר ועם תמצית הווניל במשך כ־5 דקות, עד שנוצרת קציפה תפוחה מאוד וסמיכה מאוד. מוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה, ומקציפים במהירות בינונית עד שהשוקולד נבלע חלקית בקציפת הביצים. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, יוצקים מסביב את הוויסקי, ומבליעים אותם לתוך הקציפה בתנועות קיפול.
טיימר מופעל
-
07.
מחלקים את התערובת בין השקעים, ומניחים חצי אגוז במרכז כל עוגה. אופים במשך 10-8 דקות, עד שהעוגות תפוחות, פניהן יבשים ורק מרכזן עדיין לח מעט. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי לפני שמחלצים את העוגות מהתבנית. אפשר לעטר את העוגות בזילופים דקים של שוקולד מומס.
טיימר מופעל