תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב שום ולימון עם אפונה | השף הלבן

תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב שום ולימון עם אפונה עדינה

ארטישוק ממולא שיעשה לכם את הסדר

מאת: סנפרוסט ואתר וואלה
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב שום ולימון עם אפונה עדינה
צילום: שני בריל

המרכיבים ל6:

  • 3 כוסות מים
  • 1 חבילה (600 גרם) אפונה עדינה מוקפאת
  • חופן עלי נענע להגשה (רשות)
  • 2 שקיות (800 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות סנפרוסט
למילוי:
  • 400 גרם בשר טחון טרי (נתחים כמו צוואר או צלעות)
  • 1 צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
  • 1 כף שטוחה של בהרט
  • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
  • 3-2 כפות קמח מצה
  • קורט מלח
לרוטב:
  • 4-3 כפות שמן זית
  • שיניים מ-2 ראשי שום
  • 1 כפית שטוחה כורכום
  • מיץ מ-2 לימונים (בערך 1/2 כוס)
  • 3-2 כפות סוכר חום
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי המילוי. לוקחים כמות נדיבה, מכדררים בצורת קציצה וממלאים את תחתיות הארטישוק.

  • 02.

    לרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את שיני השום ומטגנים במשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מוסיפים לסיר כורכום, מיץ לימון, מים, סוכר חום, מלח. מביאים לרתיחה.

  • 04.

    מניחים את התחתיות הממולאות בסיר עם הרוטב הרותח (הנוזל צריך להגיע עד ל-3/4 מגובה הקציצה) ומבשלים על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות בסיר מכוסה חלקית.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 05.

    אחרי שהארטישוק התרכך, מוסיפים את האפונה העדינה וממשיכים לבשל כ-3-4 דקות נוספות. בהגשה ניתן לעטר בעלי נענע טריים.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)