תחתיות ארטישוק ממולאות בשר ברוטב שום ולימון עם אפונה עדינה
ארטישוק ממולא שיעשה לכם את הסדר
בשרי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: שני בריל
המרכיבים ל6:
- 3 כוסות מים
- 1 חבילה (600 גרם) אפונה עדינה מוקפאת
- חופן עלי נענע להגשה (רשות)
- 2 שקיות (800 גרם) תחתיות ארטישוק מוקפאות סנפרוסט
למילוי:
- 400 גרם בשר טחון טרי (נתחים כמו צוואר או צלעות)
- 1 צרור פטרוזיליה קטן קצוץ דק
- 1 כף שטוחה של בהרט
- 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות קטנות
- 3-2 כפות קמח מצה
- קורט מלח
לרוטב:
- 4-3 כפות שמן זית
- שיניים מ-2 ראשי שום
- 1 כפית שטוחה כורכום
- מיץ מ-2 לימונים (בערך 1/2 כוס)
- 3-2 כפות סוכר חום
- מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל חומרי המילוי. לוקחים כמות נדיבה, מכדררים בצורת קציצה וממלאים את תחתיות הארטישוק.
-
02.
לרוטב: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח, מוסיפים את שיני השום ומטגנים במשך כ-2 דקות תוך כדי ערבוב.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים לסיר כורכום, מיץ לימון, מים, סוכר חום, מלח. מביאים לרתיחה.
-
04.
מניחים את התחתיות הממולאות בסיר עם הרוטב הרותח (הנוזל צריך להגיע עד ל-3/4 מגובה הקציצה) ומבשלים על להבה נמוכה במשך 30-40 דקות בסיר מכוסה חלקית.
טיימר מופעל
-
05.
אחרי שהארטישוק התרכך, מוסיפים את האפונה העדינה וממשיכים לבשל כ-3-4 דקות נוספות. בהגשה ניתן לעטר בעלי נענע טריים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים