סלט קטניות ורוקט באיולי פיסטוק | השף הלבן

סלט קטניות ורוקט באיולי פיסטוק

סלט קטניות משודרג עם מתכון לרוטב איולי שחייבים לנסות

מאת: גבי סמלסון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סלט קטניות ורוקט באיולי פיסטוק
צילום: גבי סמלסון עיצוב: גבי סמלסון

המרכיבים ל8:

לסלט:
  • 1 שקית שעועית עדינה שלמה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)
  • 1 שקית אפונה עדינה מוקפאת סנפרוסט (600 גרם)
  • 1/2 שקית פול ירוק מוקפא סנפרוסט (400 גרם)
  • צרור עלי רוקט , קצוצים
  • סלסלת נבטי אלפלפא
  • 2 כפות שמן זית
לרוטב האיולי:
  • 50 גרם פיסטוקים טחונים
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות חומץ בן יין לבן
  • 1 כפית חרדל
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל לבן טחון
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן קנולה
לקישוט:
  • פיסטוקים, קצוצים גס

הוראות הכנה:

  • 01.

      מכינים את השעועית, האפונה והפול לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים ומצננים.

  • 02.

      הכנת האיולי:  שמים את כל החומרים למעט השמן במעבד מזון וטוחנים עד     לקבלת תערובת אחידה . מוסיפים בהדרגה את השמן, תוך כדי ערבוב,  עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 03.

      שמים בקערה גדולה את השעועית, האפונה, הפול, הרוקט והנבטים . יוצקים את שמן הזית       ומערבבים בעדינות.4 .מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים את האיולי, מקשטים בפיסטוקים ומגישים. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)