טאג'ין קציצות טלה, פול ירוק ולימון | השף הלבן

טאג'ין קציצות טלה, פול ירוק ולימון

קדירה נפלאה ועשירה בטעמים עם קציצות טלה ופול "סנפרוסט" המקצר משמעותית את זמן ההכנה

מאת: גבי סמלסון
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טאג'ין קציצות טלה, פול ירוק ולימון
צילום: גבי סמלסון עיצוב: גבי סמלסון

המרכיבים ל8:

לקדרה:
  • 1 שקית פול ירוק מוקפא סנפרוסט 800) גרם)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • מספר חוטי זעפרן
  • 1 כפית מרווה מיובשת
  • 1/2 כפית קינמון
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
  • 2 כוסות מרק ירקות צח (אפשר מאבקה)
  • קליפה מגוררת משני לימונים
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כפית צ'ילי טחון
לקציצות:
  • 750 גרם בשר טלה/בקר, טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1/2 כוס נענע, קצוצה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
  • מלח , פלפל שחור טחון
  • 4 שיני שום , כתושות
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

        הכנת הקציצות: מערבבים היטב את הבשר עם כל החומרים וצרים קציצות.

  • 02.

        מחממים את השמן בטאג'ין או בסיר רחב וכבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת .מוסיפים את הזעפרן, המרווה, הקינמון, המלח, הפלפל והכוסברה , ומטגנים שתי דקות נוספות.

  • 03.

        מוסיפים את הקציצות ומטגנים. מוסיפים את הפול ומערבבים.

  • 04.

        יוצקים את המרק עד למחצית גובה הקציצות , מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת,  מיץ הלימון והצ'ילי ומביאים לרתיחה . מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 40- דקות עם מכסה. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)