טאג'ין קציצות טלה, פול ירוק ולימון
קדירה נפלאה ועשירה בטעמים עם קציצות טלה ופול "סנפרוסט" המקצר משמעותית את זמן ההכנה
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: גבי סמלסון
עיצוב: גבי סמלסון
המרכיבים ל8:
לקדרה:
- 1 שקית פול ירוק מוקפא סנפרוסט 800) גרם)
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול, קצוץ דק
- 3 שיני שום, כתושות
- מספר חוטי זעפרן
- 1 כפית מרווה מיובשת
- 1/2 כפית קינמון
- מלח, פלפל שחור טחון
- 1/2 כוס עלי כוסברה, קצוצים
- 2 כוסות מרק ירקות צח (אפשר מאבקה)
- קליפה מגוררת משני לימונים
- מיץ מלימון אחד
- 1 כפית צ'ילי טחון
לקציצות:
- 750 גרם בשר טלה/בקר, טחון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1/2 כוס נענע, קצוצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה
- מלח , פלפל שחור טחון
- 4 שיני שום , כתושות
- 3 כפות שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הקציצות: מערבבים היטב את הבשר עם כל החומרים וצרים קציצות.
-
02.
מחממים את השמן בטאג'ין או בסיר רחב וכבד, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת .מוסיפים את הזעפרן, המרווה, הקינמון, המלח, הפלפל והכוסברה , ומטגנים שתי דקות נוספות.
-
03.
מוסיפים את הקציצות ומטגנים. מוסיפים את הפול ומערבבים.
-
04.
יוצקים את המרק עד למחצית גובה הקציצות , מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון והצ'ילי ומביאים לרתיחה . מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 40- דקות עם מכסה.
הכנת? כאן מדרגים