תבשיל כתף בקר ביין לבן עם אפונה ושום
מנה עשירה עם טעמים עמוקים של בישול ארוך, שיכולה לככב על שולחן ליל הסדר
בשרי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: שני בריל
המרכיבים ל6:
- 1 שקית (800 גרם) אפונת גינה מוקפאת, סנפרוסט
- 3 כפות שמן זית
- 650 גרם כתף בקר, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ, "אדום אדום"
- 3 ראשי שום ירוק טרי (עם הגבעולים), ראש השום חצוי לרוחב והגבעולים חתוכים גס
- 2 כוסות יין לבן
- מלח, פלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את נתחי הבקר וצורבים אותם היטב משני הצדדים עד להשחמה, כ-5 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מוציאים את הבשר, מוסיפים לאותו סיר את ראשי וגבעולי השום ומטגנים מעל להבה בינונית 5 דקות. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומחזירים לסיר את הבשר והנוזלים.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר נימוח.
-
04.
מוסיפים את האפונה, מערבבים ומבשלים 4 דקות נוספות, עד שהאפונה מתרככת אך נשארת בצבע ירוק בוהק. מגישים למרכז השולחן.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים