תבשיל כתף בקר ביין לבן עם אפונה ושום | השף הלבן

תבשיל כתף בקר ביין לבן עם אפונה ושום

מנה עשירה עם טעמים עמוקים של בישול ארוך, שיכולה לככב על שולחן ליל הסדר

מאת: סנפרוסט ואתר וואלה
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: שני בריל

המרכיבים ל6:

  • 1 שקית (800 גרם) אפונת גינה מוקפאת, סנפרוסט
  • 3 כפות שמן זית
  • 650 גרם כתף בקר, חתוך לקוביות בגודל 4 ס"מ, "אדום אדום"
  • 3 ראשי שום ירוק טרי (עם הגבעולים), ראש השום חצוי לרוחב והגבעולים חתוכים גס
  • 2 כוסות יין לבן
  • מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את שמן הזית בסיר בגודל בינוני. מוסיפים את נתחי הבקר וצורבים אותם היטב משני הצדדים עד להשחמה, כ-5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוציאים את הבשר, מוסיפים לאותו סיר את ראשי וגבעולי השום ומטגנים מעל להבה בינונית 5 דקות. מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומחזירים לסיר את הבשר והנוזלים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים מים כמעט עד כיסוי, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר נימוח.

  • 04.

    מוסיפים את האפונה, מערבבים ומבשלים 4 דקות נוספות, עד שהאפונה מתרככת אך נשארת בצבע ירוק בוהק. מגישים למרכז השולחן.

    טיימר מופעל
    00:04:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)