כדורי ריזוטו פריכים עם כרישה ואפונה | השף הלבן

כדורי ריזוטו פריכים עם כרישה ואפונה

תענוג בכל ביס! בואו ליהנות מגרסה טבעונית לכדורי הריזוטו האהובים

מאת: עוז תלם
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל לילה עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל20 יחידות:

  • 1 כרישה גדולה או 2 בינוניות (החלק הירוק והלבן), קצוצות דק ושטופות היטב
  • 1 כוס אורז עגול לריזוטו
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 1 כוסות משקה סויה במתיקות מופחתת
  • 1/2 1 כוסות ציר ירקות או מים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • חופן אפונה עדינה מוקפאת או פולי אפונה טרייה
  • לציפוי: כוס פירורי לחם, פירורי קורנפלקס, קמח חומוס טחון גס
  • שמן, לטיגון עמוק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את שמן הזית בסיר בינוני.

  • 02.

    מוסיפים את הכרישה ומטגנים 4-5 דקות עד שקיפות. מוסיפים את האורז וקולים דקה נוספת.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את המים או הציר ומשקה הסויה. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית אגב ערבוב כל 2 דקות, בערך 20 דקות או עד שהאורז ספג את כל הנוזלים והתרכך כמעט לחלוטין. אם האורז ספג את כל הנוזלים ועדיין לא מספיק רך, מוסיפים עוד מים או ציר. בוחשים פנימה את האפונה העדינה (אין צורך להפשיר) או הטרייה (אין צורך בבישול נוסף).

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור (ניתן להוסיף עוד שמן זית או רוצים).

  • 05.

    מערבבים היטב ונותנים לתערובת להתקרר.

  • 06.

    שמים את פירורי הלחם בצלחת שטוחה. מחממים שמן לטיגון עמוק. 

  • 07.

    בעזרת ידיים רטובות, יוצרים כדורים מתערובת הריזוטו. מצפים בפרורי הלחם מכל הכיוונים.

  • 08.

    מטגנים 3-4 דקות או עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.

  • 09.

    ניתן להגיש עם רוטב עגבניות איכותי בצד.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

קטגוריות