עוגת קלמנטינות | השף הלבן

עוגת קלמנטינות

עוגה בחושה יפהפייה, שמנצלת את כל חלקי הפרי החורפי הטעים הזה: קליפה, מיץ וציפה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת קלמנטינות
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון
  • 4-3 קלמנטינות כתומות
  • 200 גרם חמאת "תנובה" רכה מאוד
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים גדולות
  • 5 כפות מיץ קלמנטינות סחוט טרי (ראו סוף שלב 1)
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ¼2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 4 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • לסירופ הקלמנטינות:
  • קליפה מגוררת מקלמנטינה אחת
  • ½ כוס סוכר
  • ⅔ כוס מיץ קלמנטינות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • אבקת סוכר לעיטור
גודל תבנית: תבנית ארובה מתפרקת 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגררים את השכבה הצבעונית מקליפתן של 3 קלמנטינות לתוך קערת ערבוב גדולה. מסירים את הקליפה בסכין חדה יחד עם הקרום השקוף החיצוני של הפלחים. בעזרת סכין קטנה וחדה מפרידים את ציפת הפלחים מהקרומים השקופים. חותכים כל פלח לשניים, ומסלקים את החרצנים. סוחטים את מה שנשאר מהקלמנטינות (המרכז והקרומים השקופים) ומודדים 5 כפות מיץ - אם יש צורך, משלימים את הכמות במיץ מקלמנטינה רביעית.

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית טבעת מעוטרת (או חלקה) בחמאה, ומאבקים את דופנותיה - כולל הארובה - בסוכר. מנערים את העודפים לכיור.

  • 03.

    מוסיפים את כל מצרכי העוגה - לבד מפלחי הקלמנטינות - לקערה של קליפת הקלמנטינות המגוררת, ומערבלים במשך כדקה, עד שהתערובת חלקה ואחידה. מוסיפים את פלחי הקלמנטינות לתערובת העוגה ומערבבים בכף.

  • 04.

    יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 55-50 דקות, או עד ששולי העוגה נפרדים מדופנות התבנית, מרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ויבש. מצננים לגמרי לפני שהופכים את העוגה על מגש.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 05.

    מכינים את הסירופ. שמים את כל המצרכים בסיר קטן, ובוחשים מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס לגמרי. מרתיחים במשך 3-2 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מברישים את העוגה בסירופ הקלמנטינות עד שכל הכמות נספגת בעוגה. לפני ההגשה מנפים על העוגה מעט אבקת סוכראוהבים עוגות הדרים? חייבים להכיר גם את עוגת התפוזים המדהימה הזאת

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)