פאנקייקס יולו ובננות
פאנקייקס שוקולדיות טעימות ומרשימות.
המרכיבים ל4:
- ⅓ כוס (35 גרם) פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) עדינים
- 3 כפות קמח
- ½ כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 כפיות אבקת קקאו
- 2-1 כפות סוכר חום (לפי מידת המתיקות הרצויה)
- 1 בננה בינונית בשלה, קלופה וחתוכה גס
- 1 גביע (123 גרם) יולו שוקולד מריר
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 בננות בינוניות בשלות נטולות כתמים
- 2 גביעים יולו שוקולד לבן
- מעט קינמון טחון
הוראות הכנה:
-
01.
מרסקים את פתיתי שיבולת השועל לפירורים עדינים בבלנדר או במעבד מזון. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבלים במשך 3-2 דקות. מעבירים את בלילת הפאנקייקס לקערה, ונותנים לה לנוח 20-10 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים מחבת קטנה בקוטר 12 ס"מ בעלת ציפוי מונע הידבקות מעל להבה בינונית־נמוכה (של המבער הקטן). משמנים את המחבת בכמה טיפות שמן וסופגים במגבת נייר. יוצקים רבע כוס מבלילת הפאנקייקס למחבת, ומטים את המחבת כדי שהבלילה תתפשט על כל שטח התחתית. מטגנים במשך 60-50 שניות, רק עד ששולי הפאנקייק נראים יבשים. הופכים בזהירות ומטגנים במשך 15-10 שניות נוספות. מחליקים לצלחת שטוחה. מטגנים 11 פאנקייקס נוספות באותה דרך - אין צורך לשמן את המחבת פעם נוספת. שומרים על חומן של הפאנקייקס עד להגשה.
-
03.
קולפים ופורסים את הבננות. מסדרים ערמה של 3 פאנקייקס חמות ופרוסות בננה בצלחת הגשה - מניחים 4 פרוסות בננה על כל פאנקייק. יוצקים על כל מנה 3-2 כפות יולו לבן, בוזקים מעט קינמון טחון ומגישים. אם רוצים לקבל פאנקייקס עגולות ממש, מטגנים אותן במחבת קטנה בקוטר 12-10 ס"מ, אבל אפשר גם לטגן במחבת גדולה יותר - מנטפים את התערובת למרכז המחבת ומשטחים לגודל הרצוי.