לביבות גבינה ואשל
לביבות מלוחות במרקם אוורירי מעודן. כל־כך טעימות, שאי־אפשר שלא לחטוף עוד אחת ועוד אחת ועוד אחת.
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: יהודה סלומון
עיצוב: יהודה סלומון
המרכיבים ל24 לביבות:
- 1 גביע (200 מ"ל) אשל תנובה
- 125 גרם גבינת חמד פיראוס 16%
- 3 ביצים גדולות
- ⅔ כוס (80 גרם) קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית פלפל לבן
- ¼-½ כפית מלח
- 2 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן" / פתיתי עמק + פתיתים נוספים לזרייה
- שמן לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
מערבלים יחד אשל וגבינת חמד לתערובת כמעט חלקה. מוסיפים ביצים, קמח, אבקת אפייה, תבלינים ו־2 כפות פתיתי פרמזן, ומערבלים לתערובת אחידה.
-
02.
מחממים שמן בעומק
-
03.
5 ס"מ במחבת גדולה. מנטפים כמה כפות גדושות של בלילת האשל לשמן החם, משטחים מעט בגב כף, ומטגנים מעל להבה בינונית־נמוכה במשך 2 דקות מכל צד (הלביבות תופחות ומתפשטות), עד שהלביבות מזהיבות. מוציאים מהשמן בכף מחוררת, ומספיגים על מגבות נייר.
טיימר מופעל
-
04.
זורים על הלביבות החמות פתיתי פרמזן ומגישים. אני אוהבת ללוות אותן בקערית של סלסה מעגבניות טריות (עגבניות קצוצות דק, ריחן קצוץ, מעט חומץ בלסמי, מלח, פלפל וקורט סוכר, שמן זית).
הכנת? כאן מדרגים