עוגת מוקה נהדרת | השף הלבן

עוגת מוקה נהדרת

קרם מוקה קצפתי, בצק חמאה פריך ועיטור נשיקות מרנג פריכות. נשיקות מרנג קטנות אפשר לקנות בסופרמרקטים גדולים ובקונדיטוריות או להכין לבד

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת מוקה נהדרת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12:

  • לבצק החמאה:
  • 90 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • ⅔ כוס (80 גרם) אבקת סוכר
  • 1 ביצה
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • ¾ כפית (3 גרם) אבקת אפייה
  • ¼ כפית מלח
לקרם המוקה:
  • 100 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 500 מ"ל (2 מכלים קטנים או 1 גדול) שמנת מתוקה להקצפה 32% השף הלבן
  • 10 גרם חמאת תנובה
  • 2 שקיקים (2x10 גרם) סוכר וניל
  • 2 כפות גרגרי קפה נמס מומסים ב־2 כפות מים פושרים
  • 40 גרם (½ חפיסה) אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל
  • 100 גרם נשיקות מרנג קטנות
גודל תבנית: עוגה בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את בצק החמאה. בקערה בינונית טורפים את החמאה. מוסיפים את אבקת הסוכר וטורפים היטב. מוסיפים ביצה טרופה ותמצית וניל, וטורפים לתערובת חלקה ואחידה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבבים לבצק רך ואחיד. עוטפים את הבצק בניילון ומקררים במשך 4 שעות לפחות (אפשר להכין את הבצק יום קודם).

  • 02.

    מחממים תנור לחום של 150 מעלות. משמנים היטב ומקמחים תבנית בעלת תחתית מתפרקת בקוטר 26 ס"מ. משטחים את הבצק בתבנית בשכבה אחידה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מכינים את הקרם. בקערה קטנה ממסים את השוקולד עם 3 כפות שמנת להקצפה (במיקרוגל או מעל אדים). מוסיפים את החמאה וטורפים לתערובת חלקה. מקציפים את השמנת הנותרת עם סוכר הווניל בקערה גדולה לקצפת יציבה. מוסיפים את הקפה המומס תוך הקצפה. ממשיכים להקציף ומוסיפים את תערובת השוקולד בהדרגה. מוסיפים את אבקת הפודינג, ומקציפים לקרם נוקשה. מורחים את הקרם על הבסיס האפוי ומחליקים את פניו. מכסים ומקררים במשך 6 שעות לפחות.

  • 04.

    לפני ההגשה משחררים את העוגה מהתבנית, ומסדרים את נשיקות המרנג על פני העוגה.הערה: להכנת שכבת קרם שקוטרה קטן מקוטר תחתית הבצק (כמו בתמונה), מניחים על הבסיס האפוי מסגרת תבנית או רינג בקוטר 24-23 ס"מ וממלאים בקרם. משחררים את המסגרת אחרי שהקרם מתייצב בקירור.

הכנת? כאן מדרגים
(1)