קאפקייקס דבש ופירות יער עם כתר קצפת
עוגות אישיות טעימות מאוד, שמכינים בקערה אחת – במטרף ידני או במיקסר.
המרכיבים ל12:
- 75 גרם חמאת תנובה רכה מאוד
- ½ כוס פחות כף (90 גרם) סוכר
- ¼ כוס (60 מ"ל, 90 גרם) דבש
- ½ כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מחצי לימון
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס (125 גרם) קמח
- ¾ כפית אבקת אפייה
- ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
- ⅓ כוס (80 מ"ל) שמנת לקצפת בטעם שוקולד "השף הלבן"
- ¾ כוס תערובת פירות יער מוקפאים סנפרוסט
- 160 מ"ל (שארית המכל) שמנת לקצפת בטעם שוקולד השף הלבן
- 1 שקיק סוכר וניל
- 2 כפיות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל או שוקולד
- מעט אבקת קקאו לעיטור (לא הכרחי)
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור לחום בינוני ( 180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו). מרפדים את השקעים בתבנית ב־12 עטרות נייר מס' 4 (בחרו בסוג שממלא את השקע עד לשפתו).
-
02.
טורפים יחד חמאה, סוכר, דבש, תמצית וניל וקליפת לימון. מוסיפים את הביצה וטורפים היטב עד שהסוכר נמס.
-
03.
מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ואבקת סודה לשתייה, מוסיפים שמנת לקצפת בטעם שוקולד, וטורפים רק עד שהתערובת אחידה ובלי גושים. מוסיפים את הפירות המוקפאים (את הפטל השחור כדאי לקצוץ לפני הערבוב) ומערבבים בכף.
-
04.
מחלקים את התערובת בין עטרות הנייר. אופים במרכז התנור במשך 22-20 דקות, עד שמרכז העוגות תפוח, יבש וקפיצי למגע (היזהרו מאפיית יתר, שתייבש את העוגות). מוציאים, מצננים 5 דקות ומעבירים את הקאפקייקס לצינון מלא על רשת מתכת.
טיימר מופעל
-
05.
מקציפים את השמנת עם סוכר הווניל לקצפת סמיכה. מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים לקצפת יציבה. מזלפים על כל עוגה כתר קצפת. אפשר לעטר במעט אבקת קקאו מנופה.