פולנטה קוקוס, תרד מוקפץ וגרעיני רימון
פולנטת תירס נהדרת בגרסה שמתאימה גם לרגישים לחלב
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
עיצוב: נעה קנרק
המרכיבים ל6 מנות:
לפולנטה
- 400 גרם גרעיני תירס (גרעינים מ4 פלחים טריים או גרעינים קפואים)
- 400 מ"ל מי קוקוס
- 2 כוסות משקה סויה תנובה מועשר/במתיקות מופחת/לייט/משקה אורז
- 2 כפות שמן קוקוס
- 2 שיני שום פרוסות
- חופן קטן עלי מרווה טריים קצוצים
- חצי כוס קמח תירס ( פולנטה )
- קליפה מגוררת מלימון אחד
לתרד
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום פרוסות
- צרור גדול תרד טרי ( עדיף תורכי ) קצוץ ושטוף ( משאירים חלק ממי השטיפה )
- מיץ מלימון אחד
להגשה
- שמן זית
- קרוטונים
- גרעיני רימון
הוראות הכנה:
-
01.
לפולנטה:
-
02.
טוחנים את גרעיני התירס הטרי במעבד מזון ביחד עם חלב
-
03.
הקוקוס
-
04.
ומשקה הסויה/אורז.
-
05.
מחממים
-
06.
סיר רחב, מוסיפים את שמן הקוקוס ומטגנים את השום והמרווה 1-2 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים
-
08.
את גרעיני התירס הטחונים ביחד עם הנוזל ולאחר מכן את הפולנטה ומתבלים במלח
-
09.
ופלפל.
-
10.
מבשלים
-
11.
תוך כדי עירבוב עד שהתערבות מסמיכה והגרגירים נמסים ( כ-15 דקות ). מוסיפים
טיימר מופעל
-
12.
את קליפת הלימון, מערבבים היטב ומכבים את האש.
-
13.
לתרד:
-
14.
בסיר רחב/מחבת מטגנים בשמן הזית את השום 1-2 דקות.
טיימר מופעל
-
15.
מוסיפים
-
16.
את התרד עם המים שנשארו עליו ומטגנים 2-3 דקות עד שהתרד מאבד מנפחו. מוסיפים
טיימר מופעל
-
17.
מיץ לימון ומכבים את האש.
-
18.
בהגשה:
-
19.
מגישים את הפולנטה עם התרד ומסביב מזלפים שמן זית
-
20.
ומפזרים קרוטונים וגרעיני רימון.
הכנת? כאן מדרגים