מאפינס בננה-לימון על בסיס משקה סויה עם ציפוי קרמל
מאפינס בננה מושלמים עם ציפוי קרמל משודרג, מושלם וקל להכנה!
פרווה
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי
המרכיבים ל12 יחידות:
- ספריי שמן קנולה
- 3 בננות בשלות
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 100 גרם ( חצי כוס ) רסק תפוחים
- 100 מ"ל ( חצי כוס ) מיץ לימון + קליפה מגוררת מלימון אחד
- 1 גביע מעדן סויה BIO תנובה במתיקות מעודנת/מעדן סויה BIO בטעם תות
- 100 גרם ( חצי כוס ) סוכר לבן + 40 גרם ( 2 כפות ) דבש
- 100 מ"ל שמן קנולה
- 250 גרם ( 2 כוסות פחות 2 כפות ) קמח לבן
- 10 גרם ( שקית ) אבקת אפייה
- 4 כפות בוטנים קצוצים
לציפוי קרמל
- 100 גרם ( 1/2 כוס ) סוכר
- כוס משקה סויה תנובה בטעם וניל/מועשר
- חצי כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח אטלנטי
גודל תבנית: תבנית מאפינס
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל170 מעלות.
-
02.
מועכים את הבננות במזלג, מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם
-
03.
חמאת הבוטנים, הרסק, הלימון, המעדן, השמן והדבש. מערבבים היטב.
-
04.
מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת
-
05.
אחידה.
-
06.
מעבירים לתבנית: מתיזים שמן קנולה לתבנית מאפינס וממלאים
-
07.
כל שקע עד ל3/4 מגובהו. מפזרים מעט בוטנים מלמעלה. אופים כ-20 דקות בתנור עד
טיימר מופעל
-
08.
שקיסם יוצא לח.
-
09.
מכינים קרמל: מפזרים סוכר
-
10.
במחבת רחבה וממיסים על אש בינונית לקבלת קרמל זהוב. מוסיפים בזהירות
-
11.
את משקה הסויה ושאר החומרים, מורידים את האש ומבשלים 4-5 דקות.
טיימר מופעל
-
12.
מצננים.
-
13.
לפני ההגשה טובלים כל מאפינס במעט מרוטב
-
14.
הקרמל.
הכנת? כאן מדרגים