מאזט שעועית לבנה עם פטה עיזים | השף הלבן

מאזט שעועית לבנה עם פטה עיזים

מושלם לאירוח קליל עם כמה ירקות חתוכים בצד, לחמים טריים או באגט וממרחים שווים.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאזט שעועית לבנה עם פטה עיזים פיראוס
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל2-3:

  • ½ כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק
  • צרור עלי פטרוזיליה, קצוצים דק
  • 1 שן שום, קצוצה דק
  • 125 גרם גבינת פטה עזים 5% "פיראוס", מפוררת
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1 לימון, סחוט טרי
  • 1-2 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    למרות ששעועית וקטניות יבשות דומות מתקשרות בעיקר לתבשילים חמים של חורף, אפשר לשלב אותה בקלילות גם בסלטים קיציים ורעננים, והיא מוסיפה המון טעם, מרקם וכמובן פריכות נהדרת. את המאזט הבא מכינים בקלי קלות, והוא משלב בתוכו בצל ירוק ופטרוזיליה (אפשר גם כוסברה) – שמוסיפים רעננות שמתאימה בדיוק לימים החמים.

  • 02.

    מניחים את השעועית בסיר, מציפים במים ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים עד שהשעועית רכה,. מסננים ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.

  • 03.

    בקערה, מניחים את השעועית הלבנה, בצל ירוק קצוץ, עלי פטרוזיליה, שום וזיתים ומערבבים היטב. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית לפי הטעם. מעבירים לצלחת הגשה ומפוררים מעל את הגבינה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)