פודינג אורז עדין עם קינמון | השף הלבן

פודינג אורז עדין עם קינמון

קינוח מחמם לימים הקרים: פודינג אורז נמס בפה עם וניל וקינמון ותוספת חמצמצה של יוגורט עיזים. מומלץ להגיש חם!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פודינג אורז עדין עם קינמון

המרכיבים ל 3-4:

  • 1/2 כוס אורז עגול (לריזוטו)
  • 3/4 כוס מים
  • כוס וחצי חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • מקל קינמון
  • 1 מיכל יוגורט תנובה מחלב עיזים מלא
  • 1/4 כוס סוכר
להגשה:
  • קינמון טחון
  • סילאן/ דבש
  • אגוזים קצוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מניחים יחד אורז ומים בתור סיר ומבשלים על להבה נמוכה מאוד במשך כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 02.

    מוסיפים פנימה חלב ווניל ומביאים לרתיחה.

  • 03.

    מנמיכים את האש ומוסיפים פנימה מקל קינמון.

  • 04.

    מבשלים על להבה נמוכה מאוד במשך כ-35-45 דקות, ומערבבים כל כמה דקות. הפודינג מוכן כשהוא סמיך מאוד.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 05.

    לקראת סוף הבישול מוסיפים פנימה יוגורט עיזים וסוכר ומערבבים היטב.

  • 06.

    ממשיכים לבשל עוד כ-2-3 דקות יחד עם היוגורט והסוכר ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    מעבירים לכלי הגשה ומגישים חם עם קינמון טחון, סילאן או אגוזים (ואפשר גם הכל יחד).

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.