שקשוקה ירוקה עם גבינת עזים
שקשוקה ירוקה על בסיס תרד, קישואים וביצים עם שדרוג של תלוליות גבינת עיזים למריחה, שמוסיפה קרמיות מענגת.

המרכיבים ל 2-3:
- 1-2 כפות שמן זית
- בצל גדול חצוי ופרוס
- 3 שיני שום פרוסות דק
- 2 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
- 400 גרם תרד טרי (אפשר גם קפוא ומופשר)
- 100 מ"ל שמנת לבישול 15% שומן
- מלח ופלפל לפי הטעם
- קורט אגוז מוסקט טרי מגורר
- 4-5 ביצים
- 80 גרם גבינת עזים פיראוס 5% למריחה
הוראות הכנה:
-
01.
במחבת גדולה מחממים שמן על להבה גבוהה.
-
02.
מטגנים את הבצל עד שהוא מקבל גוון שקוף.
-
03.
מוסיפים פנימה את השום ומטגנים כדקה.
-
04.
מוסיפים את הקישואים החתוכים, מנמיכים ללהבה בינונית ומטגנים הכל יחד תוך כדי ערבוב מדי פעם במשך 5-6 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים תרד ומערבבים היטב עד שהוא נטמע בתערובת וכל הנוזלים מתאדים.
-
06.
יוצקים פנימה שמנת, מלח, פלפל ואגוז מוסקט וממשיכים לבשל עוד כדקה.
-
07.
מנמיכים ללהבה הנמוכה ביותר בכיריים ומוסיפים את הביצים. בעזרת כפית מפזרים מעל תלוליות של גבינת עזים ומכסים את המחבת.
-
08.
ממשיכים לבשל את השקשוקה במשך 4-5 דקות, מכוסה, או עד שהביצים מגיעות לדרגת העשייה הרצויה.
טיימר מופעל