סלט תרד בבלסמי דבש ופלחי תפוז
סלט תרד בבלסמי דבש ופלחי תפוז
פרווה
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5:
- צרור גדול עלי תרד שטופים ומופרדים מהגבעול
- קוביות פילה תפוז (מקלפים היטב את התפוז בעזרת סכין משוננת –מוציאים את הפלחים לפי הפסים לעומק בשר התפוז בצורת "משולש" )
לרוטב:
- 5 כפות שמן זית
- 3 כפות חומץ בלסמי
- מיץ מתפוז 1 בינוני
- כף דבש (ניתן להחליף בסילאן אם אין דבש)
- כפית מחוקה של ג'ינג'ר טרי כתוש
- כפית שום כתוש
- מלח
- פלפל שחור גרוס
להגשה:
- אגס קלוף חתוך לרצועות דקות
- 35 גרם אגוזי מלך קליפורניה
- פרוסות תפוז מסוכר
הוראות הכנה:
-
01.
יוצקים את כל חומרי הרוטב כולל התבלינים לקערה ומערבבים נמרצות באמצעות מטרפה, עד לקבלת גוון חום כהה וסמיך.
-
02.
הרכבת המנה והגשה: מניחים בצלוחית מעט עלי תרד, מעליהם מס קוביות פלחי התפוז ושוב שיכבה של עלי תרד.
-
03.
יוצקים בעזרת כף מהרוטב.
-
04.
אפשר לעטר בשלוש רצועות של אגס טרי, ארבעה אגוזים ופרוסת תפוז מסוכר.קלוריות: 602 למנה | נקודות שומרי משקל: 4
הכנת? כאן מדרגים