עוגת יוגורט עם קינמון ואגוזים | השף הלבן

עוגת יוגורט עם קינמון ואגוזים

עוגה בחושה קלה להכנה, בלי מיקסר, וטעימה מאוד. במקום אגוזי פקאן אפשר להשתמש באגוזי מלך או אגוזי לוז או פיסטוקים טבעיים קצוצים.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת יוגורט עם קינמון ואגוזים

המרכיבים ל 8 מנות:

  • 165 גרם חמאה
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 חלמון מביצה גדולה
  • 180 גרם (כוס פחות 1-2 כפות) סוכר
  • 100 גרם (2/3 גביע) יוגורט עזים תנובה
  • 180 גרם (כוס ועוד 4 כפות) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • לתוספת במרכז העוגה:
  • 40-45 גרם (1/3-1/2 כוס) אגוזי פקאן טבעיים, קצוצים דק-בינוני
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר חום בהיר (דמררה)
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית אינגליש באורך 30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש במעט חמאה מומסת.

  • 02.

    ממסים חמאה: שמים בקערית חסינת-חום. אם היא קרה מכניסים למיקרוגל, מפעילים ל-30 שניות, מוציאים ומערבבים. אם החמאה לא נמסה, מפעילים ל-20 שניות נוספות. אם החמאה רכה, 20 שניות יספיקו. הזהרו שלא לשרפה. מוציאים ושמים בצד.

  • 03.

    בקערה בינונית טורפים ביצים, חלמון וסוכר בעזרת מטרף ידני עד להיטמעות הסוכר והשגת מעט נפח.

  • 04.

    מוסיפים יוגורט עזים וטורפים לאיחוד.

  • 05.

    מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים לאיחוד.

  • 06.

    בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים לקערה השנייה וטורפים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.

  • 07.

    בקערית קטנה מערבבים סוכר דמררה, קינמון ואגוזים קצוצים.

  • 08.

    יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית המשומנת ומיישרים. מפזרים את תערובת האגוזים, יוצקים את המחצית השניה של העיסה ומיישרים. כשהתנור חם מכניסים את התבנית למרכזו ואופים במשך 34-37 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת נקיה. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. אם         רוצים, מעטרים באבקת סוכר.(אפשר להקפיא).

    טיימר מופעל
    00:37:00
הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.