מאפינס תותים טריים ויוגורט עזים
מאפינס טעימים ומפנקים – בקלי קלות! בלי מיקסר.
המרכיבים ל24:
- 2 ביצי תנובה גדולות
- 200 גרם (1 כוס) סוכר
- 80 מ"ל (1/3 כוס) מיץ קלמנטינות או תפוזים (סחוט טרי)
- 1 גביע (150 גרם) יוגורט עזים פיראוס
- 80 גרם חמאה תנובה מומסת בעדינות
- 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 200 גרם תות שדה "סנפרוסט", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- אפשרות לעיטור: 2 כפות פניני סוכר/גבישי סוכר (להשיג בחנויות שמתמחות בקונדיטוריה)
- לשימון: מעט חמאה מומסת או שמן קנולה
הוראות הכנה:
-
01.
חמאה מומסת בעדינות פירושו חמאה שחוממה במשך 30 שניות במיקרוגל. אם אין מיקרוגל אפשר להמס חמאה בסיר כפול על אש קטנה ביותר, תוך השגחה צמודה. בשני האופנים חשוב להשגיח שלא לשרוף את החמאה.
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים 2 תבניות מאפינס מסיליקון, כל תבנית 6 שקעים גדולים (או כמה תבניות של מיני-מאפינס) במעט חמאה מומסת או שמן קנולה. מוציאים את רשת התנור ושמים על משטח עבודה.
-
03.
בקערה בינונית טורפים ביצים וסוכר עד לאיחוד והשגת מעט נפח.
-
04.
מוסיפים מיץ קלמנטינות/תפוזים, יוגורט עזים וחמאה מומסת- וטורפים עד לאיחוד.
-
05.
בקערה קטנה מערבבים קמח ואבקת אפייה. מוסיפים לקערה הגדולה וטורפים עד להיטמעות הקמח ולא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.
-
06.
יוצקים לכל שקע בתבנית כף גדושה מאוד מהעיסה, מפזרים תותים, בוזקים פניני סוכר, אם יש. שמים את שתי התבניות זו לצד זו על רשת התנור, מכניסים למרכז התנור ואופים במשך 25-26 דקות (מיני מאפינס יצריכו אפייה קצרה יותר, כ-20 דקות) או עד שקיסםן הננעץ במאפינס יוצא נקי. הימנעו מאפיית יתר. מוציאים, מצננים כשעה ומגישים.לא מומלץ להקפיא.
טיימר מופעל