אורז ירוק עם פול ירוק וגבינה בולגרית | השף הלבן

אורז ירוק עם פול ירוק וגבינה בולגרית

אורז ירוק מתובל וטעים, עם פול ירוק קלוף ופירורי גבינה בולגרית – מנה נהדרת לארוחת צהריים או ערב, מזינה ומשביעה!

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אורז ירוק עם פול ירוק וגבינה בולגרית

המרכיבים ל 6-8:

  • 400 גרם (1/2 שקית) פול ירוק מוקפא סנפרוסט
  • שמן זית
  • 1 בצל יבש בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות-בינוניות
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • מלח (מומלץ מלח אטלנטי דק)
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 1 צרור כוסברה טריה
  • 1 צרור פטרוזיליה טריה
  • 1 צרור שמיר טרי
  • 4 כוסות מים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים), בטמפ' החדר
  • להגשה: 125 גרם (1/2 חבילה) גבינה בולגרית 16% שומן פיראוס, מפוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    תיבול האורז בכפית אחת בלבד של מלח מותאם לכך שבהמשך תתווסף הגבינה המלוחה. אל תוותרו על קילוף הפול מהציפה השקופה, דבר שיוצר הבדל אדיר במרקם.

  • 02.

    קוטמים את חלקם התחתון של כל צרורות עשבי התיבול ונפטרים מהם. שוטפים היטב את העשבים ומעבירים למעבד מזון עם להב פלדה, לקיצוץ דק. שמים בצד.

  • 03.

    מכינים סיר גדול (שיתאים בהמשך לבישול האורז) מלא מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים מבעבעים מוסיפים את הפול הירוק המוקפא ומבשלים ללא כיסוי במשך 5 דקות. מסננים ושמים בצד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    באותו סיר (כעת ריק) מחממים 2-3 כפות שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים דקה. מנמיכים לאש קטנה ומטגנים עד הזהבה בינונית.

  • 05.

    מגבירים את עוצמת האש, מוסיפים אורז, כפית שטוחה מלח, מעט פלפל שחור גרוס ומערבבים-מטגנים כחצי דקה.

  • 06.

    מוסיפים 4 כוסות (1 ליטר) מים (מומלץ מים מינרליים או מסוננים בטמפ' החדר) ואת עשבי התיבול הקצוצים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כ-3 דקות), מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים במשך 11 דקות או עד לספיגת המים באורז. מסירים מן האש ומניחים לחמש דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 07.

    בינתיים קולפים את הפול הירוק מהציפה השקופה. שמים בצד.

  • 08.

    מרימים את מכסה סיר האורז מבלי לטפטף מים לסיר, מנגבים את צדו הפנימי של המכסה במגבת נייר, מפרידים גרגירים בעזרת מזלג ומניחים שוב לחמש דקות. כשהאורז יבש והגרגירים "אחד-אחד" מוסיפים את הפולים הקלופים ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה ומפזרים את פירורי הגבינה למעלה. מגישים מיד.אפשר לאחסן בקופסה סגורה במקרר, עד ארבעה ימים.

  • 09.

    25pt">

  • 10.

    25pt; width:276pt">הנה גם מתכון לספגטי מקמח מלא עם פול ירוק וגבינת חמד

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.