חומוס ופסטה ברוטב פיקנטי | השף הלבן

חומוס ופסטה ברוטב פיקנטי

תבשיל צבעוני וקל הכנה בהשראה מקסיקנית, שיכול לשמש כמנה צמחונית או כתוספת.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
חומוס ופסטה ברוטב פיקנטי
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6:

  • 1 פלפל אדום גדול קצוץ לריבועים
  • 2 כפות שמן
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות משומרות במיץ טבעי
  • 2 כפות רסק עגבניות מדוללות ב־½ כוס מים
  • ½ כפית ממרח פלפלצ'ומה (אפשר יותר אם אוהבים חריף)
  • 1 כפית שום גבישי
  • מלח ופלפל
  • 2 כוסות (300 גרם) חומוס מוקפא סנפרוסט
  • 1 כוס (100 גרם) פסטה יבשה קצרה (פוסילי, רדיאטורי, מקרוני קצרים)
  • 1 כוס (150 גרם) גרעיני תירס מוקפא סנפרוסט
  • 1 כף מיץ לימון
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • 50 גרם גבינת קצ'קבל תנובה מגוררת להגשה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מטגנים את הפלפל בשמן בסיר בינוני במשך 5 דקות. מוסיפים עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות מדולל, מתבלים בפלפלצ'ומה, בשום, במלח ובפלפל ומביאים לרתיחה. מוסיפים חומוס ופסטה, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים במשך 30 דקות מעל להבה נמוכה עד שהפסטה מתרככת. מערבבים מדי פעם.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מוסיפים תירס ומיץ לימון ומביאים שוב לרתיחה. מתקנים את התיבול. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הכוסברה. מגישים חם עם קערית של גבינה מגוררת לזרייה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)