עוגות בננה, תות ואוכמניות
עוגות פרי חורפיות בצבעים עליזים מושלגות באבקת סוכר. לאפקט "שלג" שנשמר לאורך זמן השתמשו באבקת סוכר עמידה בהקפאה (קונים בחנויות מתמחות למוצרי אפייה. כדאי לרכוש כמות – היא זולה ונשמרת שנים). אם אין תבניות סווארין או תבניות פרח כמו אלה שבהן הוכנו העוגות שבתמונה – עם "ארובה" במרכז – אפשר לאפות את העוגות בתבניות מאפינס מסיליקון או בקוקוטים מנייר (גביעים חד־פעמיים לאפיית מאפינס).

המרכיבים ל 16 עוגות אישיות:
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט "תנובה" 4.5%
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 בננה בינונית בשלה מגוררת על מגררת גסה
- ¼ כוס (60 מ"ל) שמן (רצוי תירס או חמניות)
- קליפה מגוררת מלימון גדול
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 3 ביצים גדולות
- 2 כוסות (250 גרם) קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- ¼ כפית מלח
- 150 גרם תותי שדה חתוכים לקוביות קטנות
- 100 גרם אוכמניות כחולות - טריות או קפואות
- אבקת סוכר לעיטור (רצוי מהסוג שאינו נמס בהקפאה)
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים 3 תבניות סיליקון בנות 6 שקעים בדוגמת סווארין או פרח (עם ארובה במרכז. תכולת שקע 90 מ"ל) ומניחים אותן על 2 תבניות שטוחות. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות) בתכנית טורבו כדי שאפשר יהיה לאפות את שתי התבניות יחד.
-
02.
מערבלים יחד בקערה יוגורט, סוכר, וניל, בננה, שמן, קליפת לימון ומיץ לימון. מוסיפים את הביצים בהדרגה, אחת בכל פעם, ומערבלים היטב אחרי כל הוספה.
-
03.
מנפים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח ומוסיפים לתערובת היוגורט והביצים. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים לקערה את קוביות התות ואת האוכמניות ומערבבים בכף - נזהרים לא לפצוע את קליפת האוכמניות (שלא יגירו מיץ ויצבעו את תערובת העוגה).
-
04.
מחלקים את התערובת בין שקעי התבניות (משאירים שני שקעים ריקים). אופים במשך 20 דקות, מחליפים בין התבניות - עליונה למטה ותחתונה למעלה - ואופים במשך 10-7 דקות נוספות עד שפני העוגות זהובים ומרכזן קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגות להצטנן בתבניות.
טיימר מופעל
-
05.
מחלצים את העוגות מהתבניות והופכים אותן על מגש, לפני ההגשה מנפים על העוגות מעט אבקת סוכר לעיטור. העוגות במיטבן ביום האפייה.