עוגת ביסקוויטים כשרה לפסח
עוגת ביסקוויטים פשוטה ומהירה להכנה שמתאימה לאירוח מפנק בפסח. מומלץ להשתמש בביסקוויטים מרובעים מקמח מצה

המרכיבים ל 12 מנות:
- 1/2 כוס חלב תנובה
- 1 שקית אינסטנט פודינג וניל
- 1 חבילה שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 1/2 כוס סוכר
- 1 חבילת ביסקוויטים של פסח
- 1 כפית אבקת נס קפה
- 1 כף מים חמים
- 1/2 כוס חלב תנובה
- קקאו לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה, מערבבים עם מטרפה את חצי כוס החלב הראשונה, הפודינג, הסוכר והשמנת עד שנוצר קרם אחיד ללא גושים.
-
02.
מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים היטב בתנועות מעגליות עם לקקן.
-
03.
מכניסים למקרר.
-
04.
בכלי רחב ולא עמוק מדי ממיסים את כפית נס הקפה עם כף המים החמים ומוסיפים את החלב. (זה הנוזל בו נטבול את הביסקוויטים לכמה שניות כדי לרפד את העוגה). טובלים ביסקוויטים ומסדרים אותם בצפיפות זה לצד זה על תחתית התבנית.
-
05.
מוציאים את הקרם שהתקשה מהמקרר, ועם הלקקן מורחים בזהירות שכבה נדיבה על שכבת הביסקוויטים.
-
06.
מוסיפים עוד שכבה של ביסקוויטים ועוד קרם, עד קצה התבנית.
-
07.
בוזקים על השכבה העליונה קקאו באמצעות מסננת קטנה.
-
08.
מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני ההגשה. מגישים לצד שמנת מתוקה מוקצפת ושוקולד מגורר.
-
09.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: ניתן לפזר גרידת לימון על העוגה במקום קקאו.