מתכון מרק חרירה | השף הלבן

מרק חרירה

מרק חורפי במרקם משי עם קטניות בעל ערכים תזונתיים

מאת: אתי בן שמעון
בשרי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק חרירה

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 כוס גרגירי חומוס
  • 1 כוס עדשים חומות
  • 3 כפות שמן
  • 5 חתיכות עוף
  • 2 עגבניות בשלות
  • בצל
  • מעט כוסברה
  • 2 כפות קמח
  • כפית כורכום
  • כפית פלפל שחור
  • מיץ מלימון סחוט טרי
  • מקל סלרי
  • כף אבקת מרק עוף

הוראות הכנה:

  • 01.

    משרים ערב לפני את גרגירי החומוס במים, למחרת מבשלים את הגרגירים עד לריכוך (או פשוט לקנות חומוס של סנפרוסט).

  • 02.

    בסיר על הגז שמים את השמן ואת הבצל חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים קוביות עגבניות, את הסלרי חתוך, ואת העוף ומטגנים יחד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים לסיר את החומוס, העדשים, פלפל שחור וכורכום מערבבים וממלאים במים עד לגובה 3/4 הסיר. מביאים לרתיחה כ-50 דקות, מוסיפים את מיץ הלימון, כוסברה קצוצה ואת אבקת מרק העוף (או מלח).

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 04.

    בקערית שמים כוס מים ושתי כפות קמח וטורפים במטרפה עד שאין גושים ומוסיפים בזרם דק למרק ומערבבים תוך כדי ההוספה, בוחשים את המרק, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך, מבשלים עוד 5 דקות ומוכן.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(39)