מתכון מרק קרם ברוקולי וקוקוס | השף הלבן

מרק קרם ברוקולי וקוקוס

מרק ברוקולי-קוקוס, חלבי מתקתק, סמיך ומשביע, מנה קלה להכנה בטעמי המטבח התאילנדי

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק קרם ברוקולי וקוקוס

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות צנובר
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ
  • 600 גרם פרחי ברוקולי "סנפרוסט"
  • 2 שיני שום קצוצות
  • פלפל לבן גרוס
  • כוס נוזל / מי קוקוס ("חלב" קוקוס)
  • כוס חלב תנובה
  • מיכל שמנת מתוקה מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • מלח
  • אגוז מוסקט מגורר או טחון
  • 2 כפות עירית קצוצה לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בסיר בינוני מחממים 2 כפות שמן זית. מטגנים את הבצל הסגול הקצוץ עד השחמה.

  • 02.

    מוסיפים את הברוקולי ומטגנים עוד 3-2 דקות. 

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מוסיפים שום וקורט פלפל לבן גרוס ומטגנים עוד דקה.

  • 04.

    מוסיפים נוזל קוקוס וחלב. מוסיפים מים עד גובה 2 ס"מ מעל הירקות.

  • 05.

    מבשלים עד ריכוך מלא של הירקות. בכף מחוררת מוציאים כמות של כוס גבעולי ברוקולי ושומרים לשלב ההגשה (לא חובה. אפשר לטחון את כל הכמות).

  • 06.

    מתבלים את המרק במלח ובאגוז מוסקט לפי הטעם, וטוחנים למרקם חלק. במהלך טחינת המרק מדללים בשמנת לסמיכות הרצויה.

  • 07.

    מחלקים את המרק לקערות הגשה. מוסיפים לכל קערה מהברוקולי השמור ומפזרים על כל מנה עירית קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(177)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.