לזניה גבינות ורוטב עגבניות
לזניה מושלמת לארוחת ערב זוגית או לאירוח ביתי
המרכיבים למנות 10/תבנית 20X30:
- 1 חבילה דפי לזניה ללא בישול
- 2 גביעי קוטג'
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 1 קופסת עגבניות מרוסקות
- חופן פטרוזיליה או בזיליקום
- רבע כוס שמן זית
- בצל בינוני קצוץ
- 2 שיני שום כתוש
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית מלח
- רבע כפית פלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומברישים את התבנית בשמן זית.
-
02.
שופכים את תוכן קופסת העגבניות המרוסקות לקערה, מוסיפים כפית סוכר, כפית מלח, כפית שום כתוש, בצל קצוץ ומערבבים.
-
03.
מערבבים בקערה אחרת קוטג' וביצה ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.
-
04.
מסדרים בתבנית המשומנת שכבת עלי לזניה ועליה יוצקים את תערובת הקוטג'.
-
05.
על הקוטג' מסדרים עוד שכבת עלי לזניה והפעם יוצקים את תערובת הרוטב (מצקת עד שתיים). חוזרים על הפעולה שוב כאשר שכבת עלי הלזניה האחרונה מכוסה ברוטב עגבניות בלבד.
-
06.
מכניסים לתנור למשך חצי שעה.
-
07.
מפזרים גבינה מגורדת מלמעלה ומחזירים לתנור לעוד רבע שעה. מצננים מעט וחותכים למנות. * לאוהבי הגבינה הצהובה: ניתן להוסיף גבינה מגורדת בין השכבות. * לאוהבי הירקות: ניתן להוסיף חצילים, פטריות, פלפלים, קישואים וכו' בין השכבות.