מתכון לזניה גבינות ורוטב עגבניות | השף הלבן

לזניה גבינות ורוטב עגבניות

לזניה מושלמת לארוחת ערב זוגית או לאירוח ביתי

מאת: טלי בראון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה גבינות ורוטב עגבניות

המרכיבים למנות 10/תבנית 20X30:

  • 1 חבילה דפי לזניה ללא בישול
  • 2 גביעי קוטג'
  • 2 ביצים
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
לרוטב:
  • 1 קופסת עגבניות מרוסקות
  • חופן פטרוזיליה או בזיליקום
  • רבע כוס שמן זית
  • בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתוש
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • רבע כפית פלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים תנור ל-200 מעלות ומברישים את התבנית בשמן זית.

  • 02.

    שופכים את תוכן קופסת העגבניות המרוסקות לקערה, מוסיפים כפית סוכר, כפית מלח, כפית שום כתוש, בצל קצוץ ומערבבים.

  • 03.

    מערבבים בקערה אחרת קוטג' וביצה ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם.

  • 04.

    מסדרים בתבנית המשומנת שכבת עלי לזניה ועליה יוצקים את תערובת הקוטג'.

  • 05.

    על הקוטג' מסדרים עוד שכבת עלי לזניה והפעם יוצקים את תערובת הרוטב (מצקת עד שתיים). חוזרים על הפעולה שוב כאשר שכבת עלי הלזניה האחרונה מכוסה ברוטב עגבניות בלבד.

  • 06.

    מכניסים לתנור למשך חצי שעה.

  • 07.

    מפזרים גבינה מגורדת מלמעלה ומחזירים לתנור לעוד רבע שעה. מצננים מעט וחותכים למנות. * לאוהבי הגבינה הצהובה: ניתן להוסיף גבינה מגורדת בין השכבות. * לאוהבי הירקות: ניתן להוסיף חצילים, פטריות, פלפלים, קישואים וכו' בין השכבות.

הכנת? כאן מדרגים
(294)