שטרודל עלי פילו, גבינה ותפוחים
עלי פילו פריכים העוטפים מלית גבינה ופירות (תפוחים, שזיפים וצימוקים), עוגת שטרודל נהדרת להגשה לצד שתייה חמה
המרכיבים ל6 מנות:
- 6 עלי בצק פילו
- 200 גרם גבינה לאפייה 5% מסדרת השף הלבן
- 150 גרם חמאת תנובה
- 5 תפוחים ירוקים חמוצים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 3 כפות סוכר לבן
- 1 כפית קינמון
- חצי מקל וניל חתוך לאורכו
- 3 שזיפים שחורים מיובשים ללא חרצן
- 3 כפיות קורנפלור
- מיץ סחוט מלימון
- 15-20 צימוקים אדומים חתוכים גס
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את עלי הפילו במקרר למשך הלילה.
-
02.
מחממים 40 גרם חמאת תנובה בסיר ומוסיפים את קוביות תפוחי העץ, 3 כפות סוכר לבן, כפית קינמון, מקל הוניל והשזיפים המיובשים ומערבבים. מבשלים תוך ערבוב 8-10 דקות על להבה בינונית לריכוך קל של התפוחים.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים 3 כפיות קורנפלור במעט מים ומוסיפים לתפוחים. מבשלים לעוד 2 דקות על להבה נמוכה ומצננים. מוסיפים כף מיץ לימון, צימוקים ואת הגבינה ומערבבים היטב.
טיימר מופעל
-
04.
מוציאים את הגרגרים ממקל הוניל ומעבירים אל תערובת התפוחים והגבינה.
-
05.
מחממים תנור ל-180 מעלות
-
06.
מניחים את עלי הפילו אחד על השני על משטח העבודה.
-
07.
ממיסים 100 גרם חמאת תנובה במיקרו ומורחים היטב את עלי הפילו משני הצדדים.
-
08.
מניחים את המילוי בחלק הקרוב אליכם, לאורכו של הבצק ומגלגלים תוך הידוק קל עם האצבעות.
-
09.
מעבירים את הגליל בצק לתבנית עם נייר אפיה-משומנת במעט בחמאה ומשמנים שוב את גלילי הבצק.
-
10.
חורצים 4 חריצים אלכסוניים קטנים על הבצק ואופים כ 12-15 דקות לצבע חום ולמרקם פריך ושברירי של העלים.
טיימר מופעל