ניוקי סלמון, שמנת וגבינת ברי
ניוקי גבינות וסלמון

המרכיבים ל 2 מנות:
- 2 כפות שמן זית
- 300 גרם ניוקי תפו"א
- 1 כף חמאת תנובה
- 1 בצל שאלוט קצוץ
- 1 ענף רוזמרין טרי ושטוף
- 1 ענף מרווה נקי ושטוף
- 3 שיני שום פרוסות
- 250 גרם פילה סלמון נקי מעור שומן ועצמות, חתוך לקוביות בינוניות
- 1.5 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 1 גבינת פיראוס ברי מובחלת של תנובה, חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס יין לבן
- מיץ מ-1/2 לימון טרי
- מלח
- פלפל לבן
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים מחבת רחבה, יוצקים אליה 2 כפות שמן זית ומחממים היטב.
-
02.
מוסיפים את הניוקי וצולים תוך הקפצות קלות עד להשחמה וצלייה קלה.
-
03.
מוציאים לצלחת רחבה.
-
04.
מוסיפים כף חמאה וצולים את השאלוט הקצוץ בליווי ענף הרוזמרין והמרווה, עד שנהיה שקוף.
-
05.
מוסיפים את שיני השום הפרוסות, קוביות הסלמון והפלפלים וצולים כ-5 דקות מעל חום בינוני.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים 1/4 כוס יין לבן עם מיץ מחצי לימון וצולים לעוד דקה.
-
07.
מוסיפים את השמנת ומסמיכים תוך ערבוב קל.
-
08.
מוציאים את ענפי המרווה והרוזמרין.
-
09.
מתבלים בפלפל לבן ומלח. כשהרוטב מסמיך מוסיפים את הניוקי וקוביות הברי, מערבבים שתי דקות נוספות ומעבירים לצלחות.
-
10.
מעטרים את המנות בענפי רוזמרין וטימין טריים.