מתכון מופלטה מתוקה | השף הלבן

מופלטה מתוקה

מופלטה היא מאכל צפון אפריקאי מתוק המאפיין בעיקר את חג המימונה. מתכון קליל למופלטה טעימה מחמישה מרכיבים בלבד שתוכלו להכין בקלות

מאת: מתכון גולש
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מופלטה מתוקה

המרכיבים ל 60-70:

  • כף סוכר
  • כף מלח
  • 1 ק"ג קמח
  • 2.5-3 כוסות מים
  • כ-2 כוסות שמן לטבילת הכדורים

הוראות הכנה:

  • 01.

     מערבבים בקערה את הקמח והמלח.

  • 02.

     מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך, אך לא דביק.

  • 03.

     חותכים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג.

  • 04.

     שמים את השמן בקערה וטובלים בו את כדורי הבצק ומניחים לכדורים לנוח בשמן כ-30 דקות בצד.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 05.

     מחממים מחבת על אש בינונית נמוכה ובנתיים משמנים היטב את משטח העבודה.

  • 06.

     משטחים כל כדור בצק בידים לעיגול דקיק ואחיד בצורת מופלטה.

  • 07.

     מניחים את המופלטה הראשונה על המחבת (אין צורך בשמן -כי הבצק משומן).

  • 08.

     כשהמופלטה מזהיבה, הופכים אותה לצד השני, ומיד מניחים עליה מופלטה נוספת.

  • 09.

     ממתינים חצי דקה והופכים את שתי המופלטות יחד, כך המופלטה החדשה על המחבת כלפי מטה.

  • 10.

     מניחים על הערמה עוד מופלטה חדשה, ממתינים חצי דקה, ושוב הופכים את הערמה ושמים עוד מופלטה מעל.

  • 11.

     ממשיכים כך עד שמצטברת ערמה של 15 מופלטות.

הכנת? כאן מדרגים
(404)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.