מופלטה במילוי גבינות
איך אתם אוהבים את המופלטה שלכם? מתכון מנצח למופלטה במילוי גבינות שתגנוב את כל ההצגה במימונה הקרובה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל20 מנות:
- קילו קמח
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות (שטוחות) סוכר
- חצי כפית מלח
- 3 כוסות מים פושרים
למילוי:
- 1 גביע קוטג' של תנובה
- 250 גרם גבינת פטה פיראוס (כבשים) מגורדת
- מעט פלפל שחור
- מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה.
- לציפוי: ביצה טרופה עם מעט מים ושומשום לפיזור.
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בתחתית הקערה את המלח מעליו את הקמח המנופה ואז את הסוכר והשמרים והמים במיקסר עם וו הלישה, לשים כ8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
03.
מחלקים את הבצק ל-20 כדורים ומניחים על השיש לנוח כמה דקות.
-
04.
מתחילים עם הכדור הראשון, מחלקים אותו לשנים, שמים שמן על השיש ופותחים את שני העיגולים כמו מופלטה.
-
05.
שמים במרכז המופלטה כף מהמילוי ולוקחים את המופלטה השנייה ומניחים מעל, מקפלים את כל הצדדים כלפי פנים והופכים ומניחים על תבנית מרופדת.
-
06.
מכינים ככה את כל הכמות
-
07.
מורחים בביצה טרופה מפזרים שומשום אפשר גם אגוזים קצוצים ומכניסים לתנור כ30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים