מתכון האש־פאפיס מקמח מצה | השף הלבן

האש־פאפיס מקמח מצה

ארוחת הבוקר המושלמת לימי פסח! בואו להכין כופתאות נהדרות על בסיס ביצים ומצות

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
האש־פאפיס מקמח מצה
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל12-18 יחידות:

  • 0.33 כוס (65 גרם) פולנטה (קמח תירס צהוב. יש כשל"פ)
  • 1 כוס (250 מ"ל) חלב "תנובה"
  • 1 כוס (100 גרם) קמח מצה
  • 0.5 כף אבקת אפייה
  • 0.75 כפית מלח
  • קורט נדיב של פלפל שחור
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 בצל בינוני קלוף וקצוץ דק
  • שמן לטיגון
  • 4-3 כפות פתיתי פרמזן "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את הפולנטה עם החלב בקערה גדולה ומשהים 15 דקות לספיגת הנוזלים. מוסיפים קמח מצה, אבקת אפייה, מלח ופלפל, ביצים, שמנת ובצל, ומערבבים לתערובת רכה ששומרת על צורתה. אם התערובת נוקשה ויבשה מדי, מוסיפים לה עוד קצת חלב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    במחבת גדולה מחממים שמן בעומק

  • 03.

    5 ס"מ. מודדים כפות גדושות מהתערובת (אני משתמשת בכף גלידה בנפח 30 מ"ל כדי לקבל לביבות שוות בגודלן) ומחליקים לשמן החם. בגב כף משטחים את גושי התערובת ללביבות עגולות. מטגנים מעל להבה בינונית עד שהלביבות משחימות מצדן התחתון. הופכים ומשחימים את הצד השני. מספיגים על מגבות נייר.

  • 04.

    מגישים את הלביבות החמות כשהן זרויות בפתיתי פרמז'ן.

הכנת? כאן מדרגים
(210)