'סוכות פרי' – מאפה עלים חגיגי במילוי קרם ופירות טריים עם סכך של שוקולד לבן
הקינוח המושלם לסוכה! לכבוד החג דור משה הכין לכם מתכון מרשים למאפה בצורת סוכה. שיהיה בתיאבון!

המרכיבים ל 8 מנות:
- ½ ליטר חלב תנובה 3%
 - 6 חלמונים מביצה בגודל L
 - 5 כפות קורנפלור (50 גרם)
 - חצי כוס + כף סוכר לבן (115 גרם)
 - גרגרים ממקל וניל / כפית מחית וניל
 - 30 גרם חמאה "השף הלבן" חתוכה לקוביות
 - ½ מיכל שמנת מתוקה להקצפה 38% "השף הלבן" (125 מ"ל) להקצפה בהמשך
 
- בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר ע"פ הוראות היצרן
 
- אבקת סוכר
 - פירות טריים
 - 50 גרם שוקולד לבן
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
להכנת הקרם, מניחים בסיר בינוני את החלב יחד עם החלמונים, הקורנפלור, הסוכר והוניל. טורפים היטב.
 - 
								02.
								
מניחים את הסיר על להבת כיריים בינונית וטורפים היטב, עד שהקרם מסמיך. יש "לגרד" היטב את תחתית הסיר בעזרת מטרפה על מנת לוודא שלא נותרים גושים.
 - 
								03.
								
מורידים את הסיר מהכיריים ומוסיפים את החמאה בהדרגה, תוך כדי טריפה.
 - 
								04.
								
מעבירים את הקרם לקערה נקייה ומכסים עם ניילון נצמד, כך שהניילון נוגע בקרם ואוטם אותו היטב.
 - 
								05.
								
מקררים במשך 3 שעות, או עד שהקרם קר לחלוטין.
 - 
								06.
								
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
 - 
								07.
								
להכנת ריבועי הבצק, חותכים את הבצק לשמונה ריבועים שווים בגודל.
 - 
								08.
								
בכל ריבוע חותכים מסגרת פנימית במקביל לשולי הבצק, כס"מ אל תוך הבצק. מקפידים שכל זוג צלעות יהיו מחוברות אחת לשניה, אך לא לשאר הצלעות.
 - 
								09.
								
מרימים כל אחד מהקצוות ומניחים על הקצה הנגדי, כך שנוצרת מסגרת כמו בתמונה.
 - 
								10.
								
אם הבצק מתרכך מדי במהלך העבודה, מומלץ להעביר אותו לכמה דקות למקפיא.
 - 
								11.
								
מנקבים בעזרת מזלג את הריבוע הפנימי על מנת שלא יתפח באפייה, מברישים את שולי הבצק (המסגרת החיצונית שהתקבלה) בביצה טרופה ואופים כ- 20-30 דקות עד להזהבה של הבצק. מצננים לטמפ' החדר.
טיימר מופעל
 - 
								12.
								
להכנת סכך השוקולד, ממיסים בעדינות את השוקולד הלבן ומורחים אותו בשכבה דקה על נייר אפייה.
 - 
								13.
								
מגלגלים את הנייר לגליל הדוק ומקררים למשך חצי שעה לפחות.
 - 
								14.
								
פותחים את נייר האפייה מעל צלחת, ושומרים את שברי השוקולד במקרר.
 - 
								15.
								
לסיום הכנת הקרם, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. טורפים היטב את קרם הפטיסייר שהתקרר ומקפלים לתוכו את הקצפת.
 - 
								16.
								
לקישוט המאפה, מפדרים את שולי הבצק באבקת סוכר.
 - 
								17.
								
מזלפים / מניחים שכבה עבה מהקרם במרכז השקוע של כל מאפה, מסדרים פירות ומניחים מעל את שברי השוקולד הלבן, כך שיהיו מקבילים זה לזה.
 - 
								18.
								
שומרים בקירור.
 - 
								19.
								
מגישים ונהנים! חג שמח!
 
									

