לזניה בסיר אחד של רון יוחננוב
על פסטה בסיר אחד כולנו שמענו, אבל – מה עם לזניה בסיר אחד? מתכון קל וטעים של רון יוחננוב למנה האהובה, עם פתיתי טריו של השף הלבן
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: רון יוחננוב
עיצוב: רון יוחננוב
המרכיבים ל5-6 מנות:
- ליטר מים - בדיוק
- חבילת עלי לזניה (500 גרם) מכל סוג שאוהבים
- חופן עלי בזיליקום טריים
- סלסלת עגבניות שרי חתוכות (אפשר גם עגבניות רגילות)
- בצל סגול שלם חתוך לפרוסות דקות
- 4 שיני שום פרוסות
- צ׳ילי יבש או טרי - אם אוהבים פיקנטיות
- כף גדושה של פסטו איכותי
- כף פפריקה מתוקה
- 250 מ"ל שמנת מתוקה לבישול של השף הלבן
- מלח / פלפל שחור
להקרמה:
- שקית פתיתי טריו של השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר סוטאז' מניחים את עלי הלזניה שבורים, העגבניות, הבצל, השום, השמנת, בזיליקום ושאר המרכיבים.
-
02.
מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה (ללא מכסה) ומערבבים היטב כך שלא יווצרו גושים של עלי לזניה.
-
03.
לאחר כ-5 דקות רתיחה להתחיל לערבב ולבשל עוד כ-10 דקות עד שכל המים נספגים והפסטה מוכנה וריחנית.
טיימר מופעל
-
04.
מנמיכים את הלהבה, ושופכים מעל את פתיתי הגבינה
-
05.
מכסים את הסיר ומבשלים מספר דקות עד שהפסטה מוכנה.
-
06.
מגישים חם – בתיאבון!
הכנת? כאן מדרגים