טאטאקי טונה צרובה של שחר ואורן | השף הלבן

טאטאקי טונה צרובה של שחר ואורן

הטונה האיכותית של דגי תנובה מתאימה מאוד למתכונים אסייאתים! שחר ואורן מציגים מתכון מיוחד לטטאקי טונה של ראש השנה ברוטב רימונים חמצמץ.

מאת: שחר ואורן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טאטאקי טונה צרובה של שחר ואורן
צילום: שחר ואורן עיצוב: שחר ואורן

המרכיבים ל4/5 סועדים:

  • דג טונה 100% של תנובה
  • 1/4 כוס שומשום רגיל
  • 1/4 כוס שומשום שחור
  • כפית מלח גס
  • 2 כפות סויה
  • 3 כפות רכז רימונים (רוטב/סירופ רימונים)
  • כפית וחצי קורנפלור
  • 3 כפות מים
  • כף חומץ אורז או חומץ לבן
  • עלי רוקט או עלי בייבי
  • גרעיני רימון
  • גרעיני דלעת וחמניה קלויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מוציאים את הדגים מהאריזה ומייבשים אותם באמצעות נייר סופג ומסירים את העור

  • 02.

    מערבבים יחד את 2 סוגי השומשום ואת המלח גס.

  • 03.

    מצפים את הטונה בתערובת עד שנקבל ציפוי אחיד.

  • 04.

    נחמם מחבת עם כמות נדיבה של שמן, עד שהמחבת חמה מאוד, נכניס את הטונה ונצרוב כל צד 5 שניות (ולא יותר, אנחנו רוצים את הדג נא מבפנים) זהירות השמן עלול לקפוץ בגלל שומשום שמתפוצץ. שימו לב שהשמן לא רותח מדי (מעשן).

  • 05.

    מוציאים את הדג מיד כדי למנוע המשך בישול ונותנים לו להצטנן.

  • 06.

    בקלחת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד, מדליקים את האש ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. לאחר הרתיחה יש להוריד מהאש ולתת לרוטב להצטנן.

  • 07.

    המנה הזאת מצויינת לחג כי ניתן להכין אותה בבוקר החג ולהשאיר את המרכיבים במקרר עד להגשה, ולהרכיב את המנה לפני ההגשה מבלי לתפוס כיריים או תנור.

  • 08.

    מפזרים על צלחת גדולה עלי רוקט טריים. פורסים את הטאטאקי טונה ומפזרים מעל העלים, מוזגים את הרוטב מעל באמצעות כף, מפזרים גרעיני רימון ואת הגרעינים הקלויים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)