טאטאקי טונה צרובה של שחר ואורן
הטונה האיכותית של דגי תנובה מתאימה מאוד למתכונים אסייאתים! שחר ואורן מציגים מתכון מיוחד לטטאקי טונה של ראש השנה ברוטב רימונים חמצמץ.
המרכיבים ל4/5 סועדים:
- דג טונה 100% של תנובה
- 1/4 כוס שומשום רגיל
- 1/4 כוס שומשום שחור
- כפית מלח גס
- 2 כפות סויה
- 3 כפות רכז רימונים (רוטב/סירופ רימונים)
- כפית וחצי קורנפלור
- 3 כפות מים
- כף חומץ אורז או חומץ לבן
- עלי רוקט או עלי בייבי
- גרעיני רימון
- גרעיני דלעת וחמניה קלויים
הוראות הכנה:
-
01.
מוציאים את הדגים מהאריזה ומייבשים אותם באמצעות נייר סופג ומסירים את העור
-
02.
מערבבים יחד את 2 סוגי השומשום ואת המלח גס.
-
03.
מצפים את הטונה בתערובת עד שנקבל ציפוי אחיד.
-
04.
נחמם מחבת עם כמות נדיבה של שמן, עד שהמחבת חמה מאוד, נכניס את הטונה ונצרוב כל צד 5 שניות (ולא יותר, אנחנו רוצים את הדג נא מבפנים) זהירות השמן עלול לקפוץ בגלל שומשום שמתפוצץ. שימו לב שהשמן לא רותח מדי (מעשן).
-
05.
מוציאים את הדג מיד כדי למנוע המשך בישול ונותנים לו להצטנן.
-
06.
בקלחת מערבבים את כל מרכיבי הרוטב יחד, מדליקים את האש ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. לאחר הרתיחה יש להוריד מהאש ולתת לרוטב להצטנן.
-
07.
המנה הזאת מצויינת לחג כי ניתן להכין אותה בבוקר החג ולהשאיר את המרכיבים במקרר עד להגשה, ולהרכיב את המנה לפני ההגשה מבלי לתפוס כיריים או תנור.
-
08.
מפזרים על צלחת גדולה עלי רוקט טריים. פורסים את הטאטאקי טונה ומפזרים מעל העלים, מוזגים את הרוטב מעל באמצעות כף, מפזרים גרעיני רימון ואת הגרעינים הקלויים.