חמין בשלל צבעים
אחד המאפיינים הקולינריים המבשרים את בוא החורף, מנת חמין משביע ומחמם
בשרי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8 מנות:
מרכיבים:
- 1 כוס שעועית לבנה של סנפרוסט
- 1 כוס שעועית חומה של סנפרוסט
- 1 כוס גרגרי חומוס סנפרוסט
- 11/2 כוס גריסים
- 1 כוס חיטה
- 1 ק”ג בשר בקר חתוך לקוביות (בשר לגולש)
- 6 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לרבעים
- 2 בטטות שטופות חתוכות עם קליפתן
- 2 בצלים בינוניים חתוכים לרבעים
- 1 ראש שום מקולף
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 4 כפות אבקת מרק עוף
- 1 כף כמון
- 1/2 כוס דבש תמרים (סילאן)
- 1 כוס יין אדום
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את כל הקטניות ללילה.
-
02.
מטגנים את הבשר במעט שמן, מוסיפים את הבצל והשום וממשיכים לטגן.
-
03.
מוסיפים את כל הקטניות, מטגנים קלות מוסיפים את דבש התמרים, פפריקה, כמון ומערבבים.
-
04.
מוסיפים כוס יין ומים עד שהנוזלים עולים מעל התערובת ב-5 ס”מ.
-
05.
מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות, מוציאים את הקצף שנוצר.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים את תפוחי האדמה והבטטה ומביאים לרתיחה נוספת.
-
07.
מערבבים בקערה את אבקת המרק עם מעט מים קרים ומוסיפים לחמין. מביאים לרתיחה.
-
08.
במידה ורוצים להוסיף ביצים ו/או קישקע, זה השלב לעשות זאת.
-
09.
מכניסים לתנור מחומם לחום 100 מעלות למשך לילה שלם לפחות.
הכנת? כאן מדרגים