מתכון מרק כרוב אדום במרקם רוקפור | השף הלבן

מרק כרוב אדום במרקם רוקפור

מרק כרוב אדום במרקם רוקפור

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק כרוב אדום במרקם רוקפור

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 מקל סלרי חתוך לקוביות קטנות
  • 1 כרוב אדום בינוני חתוך לרצועות דקות
  • 1 גזר קטן מגורד בפומפיה גסה
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 בטטה קטנה חתוכה לרצועות לא עבות
  • 1 עגבניה, מרוסקת או מגורדת
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מיץ מ-0.5 לימון
  • שמן זית
  • 1 כף סוכר חום
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 0.5 כוס גבינת "גליל רוקפור" של תנובה, מגורדת
  • שמיר קצוץ
  • קרוטונים
לעיטור:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים בסיר 3 כפות שמן זית ומאדים את הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, רצועות הכרוב, בטטה, גזר מגורד והבצל. צולים כ-10 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב קל.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מוסיפים 3 קורט מלח, רסק עגבניות, סוכר חום, מיץ מחצי לימון, העגבנייההמרוסקת וצולים לעוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הירקות ומרתיחים.

  • 04.

    מנמיכים את הלהבה לחום בינוני ומבשלים למשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מעבירים את המרק החם לקערות אישיות, מוסיפים מעל כל מנה כפית גבינת רוקפור ,כף קרוטונים , ומעט שמיר קצוץ ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(101)