מרק כרוב אדום במרקם רוקפור
מרק כרוב אדום במרקם רוקפור
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 מקל סלרי חתוך לקוביות קטנות
- 1 כרוב אדום בינוני חתוך לרצועות דקות
- 1 גזר קטן מגורד בפומפיה גסה
- 1 בצל קצוץ
- 1 בטטה קטנה חתוכה לרצועות לא עבות
- 1 עגבניה, מרוסקת או מגורדת
- 1 כף רסק עגבניות
- מיץ מ-0.5 לימון
- שמן זית
- 1 כף סוכר חום
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- 0.5 כוס גבינת "גליל רוקפור" של תנובה, מגורדת
- שמיר קצוץ
- קרוטונים
לעיטור:
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים בסיר 3 כפות שמן זית ומאדים את הסלרי, קורט פלפל שחור גרוס, רצועות הכרוב, בטטה, גזר מגורד והבצל. צולים כ-10 דקות מעל חום בינוני תוך ערבוב קל.
טיימר מופעל
-
02.
מוסיפים 3 קורט מלח, רסק עגבניות, סוכר חום, מיץ מחצי לימון, העגבנייההמרוסקת וצולים לעוד 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הירקות ומרתיחים.
-
04.
מנמיכים את הלהבה לחום בינוני ומבשלים למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מעבירים את המרק החם לקערות אישיות, מוסיפים מעל כל מנה כפית גבינת רוקפור ,כף קרוטונים , ומעט שמיר קצוץ ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים