פילה דג בשמן זית ותבלינים – קליל ומרשים | השף הלבן

פילה דג בשמן זית ותבלינים

מנת דג קלילה ופשוטה אך מרשימה מאוד: דג שנאפה בתנור עם כוסברה ופרוסות לימונים. מתאימה להגשה כארוחת צהריים קלילה או כמנה ראשונה בארוחה חגיגית

מאת: עומרי עוז יופה
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פילה דג בשמן זית ותבלינים

המרכיבים ל5 מנות:

  • 5 רצועות פילה עבות
  • חבילה של כוסברה קצוצה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 6 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • 2 לימונים טריים
גודל תבנית: תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור לחום 180 מעלות.

  • 02.

    לוקחים תבנית ומצפים אותה בנייר כסף. מורחים מעל (עם היד) שמן זית, מלח, פלפל ושום כתוש כך שיכסה את כל התבנית.

  • 03.

    מניחים את חמש חתיכות הפילה על התבנית, ומורחים עליהן את אותם החומרים: שמן זית, מלח, פלפל ושום כתוש.

  • 04.

    מפזרים כוסברה וסוחטים מלמעלה את הלימונים (לא לזרוק את הלימונים לאחר הסחיטה).

  • 05.

    חותכים את הלימונים הסחוטים לפרוסות, ומניחים על הפילה. מכסים את הפילה היטב בנייר כסף כדי שלא יתייבש.

  • 06.

    אופים במשך 30-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    מגישים לצד סלט טרי.

  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

על אף שדגים הם מבין מחומרי הגלם שאנשים הכי מפחדים להתעסק איתם בבית, הם גם נחשבים לחומר גלם פופולרי שמסוגל ליצור מנות נהדרות. חשוב לציין כי הכנה של דגים בבית לא חייבת להיות מסובכת – לא חייבים להיות שף כדי להכין מנת דג עסיסית וטעימה. הדרך הטובה והקלה ביותר להכין אותם במינימום התעסקות בבית היא פשוט להכניס אותם לתנור. בשביל לעזור לכם ליצור מנת דג שתרצו להכין עוד ועוד, הבאנו לכם מתכון למנת דג קלילה ופשוטה אך מרשימה מאוד: דג שנאפה בתנור עם כוסברה ופרוסות לימונים. מתאימה להגשה כארוחת צהריים קלילה או כמנה ראשונה בארוחה חגיגית

הכנת? כאן מדרגים
(199)