בראוניז צ'יז קייק
בואו להכין בקלות בראוניז טעימים בשתי שכבות שיקצרו אינספור מחמאות

המרכיבים ל 12-15 יחידות (תלוי בגודל):
- 100 גרם חמאה "תנובה"
- 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 0.75 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים
- 0.5 כוס קמח
- 0.25 כפית מלח
- 1 מיכל גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 16%
- 0.33 כוס סוכר
- 0.5 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בראוניז בנייר אפיה.
-
02.
מניחים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים (אמבט מרים) עד שהם נמסו לנוזל. מסירים את הקערה מהאש.
-
03.
מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבול ולאחר מכן מוסיפים את הביצים, תוך כדי ערבול בין אחת לשנייה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבלים לתערובת אחידה, חלקה ומבריקה. שומרים ½ כוס של הבלילה בצד ואת יתר הבלילה מעבירים לתבנית אפיה. בעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
-
04.
בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את גבינת השמנת ומערבלים לקרם תפוח ואוורירי. מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבלים. מוסיפים את הביצה הטרופה ומערבלים.
-
05.
יוצקים מעל שכבת השוקולד את בלילת הגבינה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
-
06.
בעזרת כף מניחים תלוליות של תערובת השוקולד ובעזרת סכין חדה מציירים פיתולים, לאפקט שיש. יש להקפיד שלא להגזים עם ציור הפיתוליםעל מנת שהאפקט לא יאבד.
-
07.
אופים בתנור עד שהעוגה התייצבה במרכזה, כ- 30 דקות. קיסם שמחדירים במרכזה צריך לצאת לח עם פירוריםויש להקפיד שלא לאפות את העוגה יותר מדי.
טיימר מופעל
-
08.
מניחים להתקרר לגמרי לפני שמכסים ומצננים במקרר. כעבור כמה שעות מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחיםעל קרש חיתוך וחותכים לריבועים.