מתכון בראוניז צ'יז קייק | השף הלבן

בראוניז צ'יז קייק

בואו להכין בקלות בראוניז טעימים בשתי שכבות שיקצרו אינספור מחמאות

מאת: נעמי אבליוביץ
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בראוניז צ'יז קייק
צילום: נעמי אבליוביץ עיצוב: נעמי אבליוביץ

המרכיבים ל 12-15 יחידות (תלוי בגודל):

רכיבים:
לבראוניז:
  • 100 גרם חמאה "תנובה"
  • 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 0.75 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים
  • 0.5 כוס קמח
  • 0.25 כפית מלח
לגבינה:
  • 1 מיכל גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי 16%
  • 0.33 כוס סוכר
  • 0.5 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בראוניז בנייר אפיה.

  • 02.

    מניחים את השוקולד והחמאה בקערה חסינת חום מעל סיר מים רותחים (אמבט מרים) עד שהם נמסו לנוזל. מסירים את הקערה מהאש.

  • 03.

    מוסיפים את הסוכר תוך כדי ערבול ולאחר מכן מוסיפים את הביצים, תוך כדי ערבול בין אחת לשנייה. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבלים לתערובת אחידה, חלקה ומבריקה. שומרים ½ כוס של הבלילה בצד ואת יתר הבלילה מעבירים לתבנית אפיה. בעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.

  • 04.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את גבינת השמנת ומערבלים לקרם תפוח ואוורירי. מוסיפים את הסוכר והווניל ומערבלים. מוסיפים את הביצה הטרופה ומערבלים.

  • 05.

    יוצקים מעל שכבת השוקולד את בלילת הגבינה ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.

  • 06.

    בעזרת כף מניחים תלוליות של תערובת השוקולד ובעזרת סכין חדה מציירים פיתולים, לאפקט שיש. יש להקפיד שלא להגזים עם ציור הפיתוליםעל מנת שהאפקט לא יאבד.

  • 07.

    אופים בתנור עד שהעוגה התייצבה במרכזה, כ- 30 דקות. קיסם שמחדירים במרכזה צריך לצאת לח עם פירוריםויש להקפיד שלא לאפות את העוגה יותר מדי.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מניחים להתקרר לגמרי לפני שמכסים ומצננים במקרר. כעבור כמה שעות מוציאים את העוגה מהתבנית ומניחיםעל קרש חיתוך וחותכים לריבועים.

הכנת? כאן מדרגים
(394)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.