סלט פסטה צבעוני
הסלט שיהפוך את השולחן לחגיגה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8 מנות:
- 500 גרם פסטה קונכיות (או פסטה חלולה אחרת)
- 2 כפות שמן זית
- 250 גרם גבינת פטה "פיראוס" מפוררת
- 15 זיתי קלמטה מגולענים קצוצים גס
- 30 עגבניות שרי חתוכות לקוביות קטנות (אפשר בשני צבעים)
- 8-6 פילטים של אנשובי קצוצים (לא חובה)
לרוטב:
- 0.33 כוס שמן זית
- 3 כפות חומץ בן יין לבן
- 2-1 שיני שום קצוצות
- 0.25 כוס בזיליקום קצוץ
- מלח ופלפל שחור גרוס
לקישוט:
- בזיליקום
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מערבבים את מרכיבי הרוטב בצנצנת ושומרים במקרר.
-
03.
מבשלים פסטה בסיר עם מי מלח רותחים לפי הוראות היצרן (שימו לב לא לבשל את הפסטה יתר על המידה). מסננים היטב, מוסיפים 2 כפות שמן, מערבבים ומצננים.
-
04.
מעבירים את הפסטה לקערה ומוסיפים גבינה, זיתים, עגבניות ואנשובי. יוצקים את הרוטב, מערבבים ושומרים במקרר או בצידנית.
-
05.
מקשטים בבזיליקום.
הכנת? כאן מדרגים