שייק אוכמניות ואננס קפוא
אם אתם גם מהטיפוסים שמעדיפים שייק שאפשר לאכול בכפית ולא לשתות עם קש- אתם עומדים להתאהב. זה שייק סמיך, קרמי ומרוכז בטוב – בלי קרח שמדלל, בלי מים שמבלבלים, ועם כל הסודות הקטנים שעושים בבלנדר בום ובפה וואו.

המרכיבים ל 2 קערות סמודי:
- חבילה שלמה של אוכמניות קפואות סנפרוסט (300 גרם)
- חבילה שלמה של אננס קפוא סנפרוסט (300 גרם)
- תמר אחד מגולען
- 2 כפות גדושות חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים / טחינה גולמית)
- כוס (250 מ”ל) משקה שיבולת שועל או כל נוזל אחר שאוהבים
הוראות הכנה:
-
01.
קודם כל - לא להפשיר.
-
02.
שימו את האוכמניות והאננס ישר מהמקפיא לבלנדר. פירות קפואים הם הקרח החדש - בלי לדלל, בלי לדכא את הטעם, ובלי להפוך את השייק למרק.
-
03.
שומן זה המרקם החדש.
-
04.
תוסיפו טחינה, תוסיפו חמאת שקדים. שומנים טובים זה מה שנותן לשייק את המרקם הקטיפתי הזה שגורם לאנשים לשאול ״מה שמתן פה?״ (ואם קמתם אמיצים - רבע אבוקדו גם עובד מדהים.)
-
05.
נוזל מוסיפים כאילו זו אהבה חדשה… בזהירות.
-
06.
תתחילו ברבע כוס נוזל. טוחנים בפולסים קצרים.
-
07.
אם צריך - מוסיפים עוד, אבל בקטנה. הקטע הוא לשלוט במרקם, לא לתת לו לשלוט בנו.
-
08.
הסימן שהגעתן למרקם הנכון?
-
09.
כשהבלנדר מתחיל להתלונן. שם עוצרים.
-
10.
מעבירים לקערה או כוס, ומשקיעים בטופינגים - גרנולה, קוקוס, חמאת שקדים, מנגו טרי או כל מה שעושה לכן עיניים.
-
11.
טיפ למכורים: מלח.
-
12.
כן, חצי קורט של מלח ים. זה לא ירגיש מלוח- אבל פתאום כל הטעמים מתחדדים ומתפוצצים.