טילון פרוזן בייתי
הידעתם שטורטייה יכולה להיות התחליף המהיר הראוי והכיפי לטילון אם נקלעתם למנאץ׳ וללא גלידה? ושהפרוזן יוגורט המדהים מהמכונה בחנות אפילו יותר טעים כשמכינים אותו ב 2 דקות בבית?
קבלו את הטילון טורטייה המהיר והמפנק שלכם , קריספי, וואפלי, מלא בשוקולד כמו טילון אמיתי ומעל הכל, פרוזן מפנק עם תוספות ללא הגבלה

המרכיבים ל 2 טילונים:
- טורטייה
- כפות ממרח שוקולד /כל ממרח שאוהבים
- חצי שקית פירות קפואים (לבחירה) של סנפרוסט
- 2 כפות גדושות יוגורט תנובה
- סילאן/ דבש/ חלב מרוכז/ תמרים/ כל ממתיק לבחירה
- קוביות שוקולד/מקופלת
- אגוזים מכל הסוגים (פקאן מסוכר, מלך, קשיו, פיסטוק)
- קוקוס
- כל תוספת שאוהבים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל200 מעלות.
-
02.
חוצים את הטורטייה ל2 ויוצרים קונוס כאשר משתדלים שהחור בקצה הטילון יהיה הכי קטן שאפשר.
-
03.
את הקונוס תופסים בתפירה אחת עם קיסם. מעמידים את הטילונים על תבנית תנור עם נייר אפייה (אין צורך לשמן) עם הפתח הגדול של הקונוס כלפי התבנית.
-
04.
מכניסים לתנור ל10 דקות עד שהטילונים שזופים. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר בצד. לאחר שהתקררו ניתן לשלוף את הקיסמים בקלות אך בזהירות.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר שהתקררו מורחים בתוכם את הממרח שוקולד או הממרח שבחרנו ועל הדרך סותמים את החור הקטן בקצה ואת חורי הקיסם שנוצרו ככה נימנע לגמרי מנזילות, אם הממרח עצמו נוזלי, כדאי לשים אותו לפני במקרר שיתמצק.
-
06.
שמים בבלנדר את כל מרכיבי הפרוזן- חצי שקית פירות קפואים שנבחרו, יוגורט, זילוף יפה של סילאן (או ממתיק אחר) ותוספות - שוקולד אגוזים וכד׳...
-
07.
מקשטים ומגישים. בתאבון :)
הידעת?
אם המרקם יותר גושי ולא גמיש אפשר להוסיף קצת יוגורט ואם יותר מדי קרמי אפשר להוסיף עוד פירות קפואים.
אפשר גם לתת לפרוזן כמה דקות במקפיא כדי שישב טוב על הטילון.