מאק אנד צ'יז' – מנה עשירה ומפנקת לכל המשפחה

מָק אֶנְד צִיז'

תבנית אחת ובתוכה פסטה אפויה שנאפתה עם שלל גבינות שעוטפות אותה לביס מושלם

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מָק אֶנְד צִיז'

המרכיבים ל 6-8 מנות:

מרכיבים:
  • 1 חבילה של פסטה בצורות קצרות
מרכיבים למאפה:
  • 2 גביעים (2*250 גרם) קוטג' 12% תנובה
  • 1 חבילה (300 גרם) פתיתי טריו מיקס מוצרלה, סקנדינבית וגאודה השף הלבן
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
מרכיבים לבשמל:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות קמח
  • 1 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 2.5 כוסות חלב תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על השקית ומסננים.

  • 02.

    בסיר קטן ממיסים חמאה עם מלח ואגוז מוסקט. אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים בהדרגה חלב ומערבבים במטרפה עד לקבלת בשמל סמיך - ומסירים מהאש.

  • 03.

    בקערה גדולה מניחים את הפסטה, רוטב הבשמל, הקוטג' ומחצית מפתיתי הטריו.

  • 04.

    מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת.

  • 05.

    מפזרים מעל את יתרת פתיתי הטריו ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־45 דקות.

    טיימר מופעל
    00:45:00

הידעת?

ניתן לטבען עם חלב קרם קוקוס וממרח סויה

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.