מָק אֶנְד צִיז'
תבנית אחת ובתוכה פסטה אפויה שנאפתה עם שלל גבינות שעוטפות אותה לביס מושלם
חלבי
סוג מתכון
מעל שעה
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 6-8 מנות:
מרכיבים:
- 1 חבילה של פסטה בצורות קצרות
מרכיבים למאפה:
- 2 גביעים (2*250 גרם) קוטג' 12% תנובה
- 1 חבילה (300 גרם) פתיתי טריו מיקס מוצרלה, סקנדינבית וגאודה השף הלבן
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
מרכיבים לבשמל:
- 50 גרם חמאת תנובה
- 4 כפות קמח
- 1 כפית מלח
- קורט אגוז מוסקט
- 2.5 כוסות חלב תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על השקית ומסננים.
-
02.
בסיר קטן ממיסים חמאה עם מלח ואגוז מוסקט. אחרי שהחמאה נמסה מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים בהדרגה חלב ומערבבים במטרפה עד לקבלת בשמל סמיך - ומסירים מהאש.
-
03.
בקערה גדולה מניחים את הפסטה, רוטב הבשמל, הקוטג' ומחצית מפתיתי הטריו.
-
04.
מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת.
-
05.
מפזרים מעל את יתרת פתיתי הטריו ואופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־45 דקות.
טיימר מופעל
הידעת?
ניתן לטבען עם חלב קרם קוקוס וממרח סויה
הכנת? כאן מדרגים