פסטה ברוטב שמנת וערמונים
פסטה עטופה ברוטב שמנת עדין וטעמים עמוקים של ערמונים, מנה קלאסית שכולם תמיד יתפעלו ממנה.
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

המרכיבים ל 4-5 מנות:
מרכיבים:
- 1 שקית פסטה רדיאטורי/פפרדלה
- 3 כפות שמן זית
- 50 גרם חמאת תנובה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 3 שיני שום קצוצות
- קורט אגוז מוסקט
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן
- 1 פלח גבע/פרמזן (200 גרם)
- 2 שקיות ערמונים קלופים בשקית
להגשה:
- 1 גליל (200 גרם) פרומעז
- עלי אורגנו טריים
- 1/2 פלח גבע/פרמזן (100 גרם)
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה במים עם כף מלח ומסננים - שומרים כוס ממי הבישול.
-
02.
מרסקים גס במזלג שקית אחת של ערמונים.
-
03.
למחבת רחבה/סוטאז' יוצקים שמן זית, חמאה, ערמונים מרוסקים גס ושום, מטגנים מעט ומוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושמנת לבישול.
-
04.
מוסיפים כוס ממי בישול הפסטה ומערבבים, מוסיפים שקית ערמונים שלמים ואת הפסטה ומערבבים כ־5 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים חם לצלחת הגשה, מפזרים מעל רצועות גבע פרמזן באמצעות קולפן, עלי אורגנו וטבעות פרומעז.
הידעת?
ניתן להשתמש בפסטה ללא גלוטן
הכנת? כאן מדרגים