לינגוויני ברוטב לימון ושעועית ירוקה - השף הלבן

לינגוויני ברוטב לימון ושעועית ירוקה

שעועית ירוקה ולימון זו אהבה שלי והפעם החלטתי לצוות אותה לאהבה נוספת, מלכת הפחמימות – הפסטה! אבל קבלו לינגוויני ברוטב לימון שומי עם שעועית ירוקה ופרמז'ן, ביס חלום.

מאת: תומר אומנסקי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: תומר אומנסקי

המרכיבים ל 4-6 מנות:

לפסטה:
  • 500 גרם פסטה לבחירתכם (אני בחרתי לינגווני)
  • 300 גרם שעועית ירוקה עדינה מוקפאת של סנפרוסט
  • 100 גרם פתיתי פרמז'ן השף הלבן להגשה
לרוטב:
  • 50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
  • 25 גרם חמאה להשלמת הרוטב
  • רבע כוס שמנת 38% של השף הלבן
  • 6 שיני שום כתוש
  • חצי פלפל צ'ילי חתוך דק דק
  • מיץ מלימון שלם
  • גרידה מלימון שלם
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • מי בישול פסטה במידת הצורך (בערך כוס)

הוראות הכנה:

  • 01.

    נבשל את הפסטה בהתאם להוראות היצרן. נשמור כוס ממי הבישול בצד.

  • 02.

    נחלוט את השעועית במים רותחים עם מלח כשתי דקות, נסנן ונעביר למי קרח לעצירת הבישול.

  • 03.

    במחבת גדולה או סוטאז' נחמם חמאה ונוסיף פנימה את השום הכתוש והצ'ילי, נטגן כדקה עד להזהבה קלה.

  • 04.

    נסחט פנימה את הלימון ונערבב היטב, נוסיף את השמנת ונאחד.

  • 05.

    נגרד פנימה גרידת לימון, נתבל במלח ופלפל שחור ונטעם.

  • 06.

    נוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה עד לקבלת רוטב עשיר.

  • 07.

    נוסיף את יתרת החמאה הקרה ונערבב היטב.

  • 08.

    נוסיף את הפסטה ונערבב היטב הכל ביחד, לבסוף נוסיף את השעועית ונגרד פרמז'ן.

הכנת? כאן מדרגים
(27)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.