סלט צבעוני של פסטה וחלומי ברוטב יוגורט
שחר ואורן נפגשו עם ירדנה ארזי והכינו סלט פסטה לשולחן חג השבועות, פסטה שעטופה ביוגורט בטעמים שנספגים לתוכה כל הלילה ועגבניות צבעוניות. מנה שכל האורחים יבקשו מכם את המתכון.
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים ל8 מנות:
- 1 חבילה פסטה פוזילי 500 גרם
- 4 גביעי יוגורט (800 גרם) 1.5% תנובה
- 1 כפית גדושה מלח
- 1 חבילה (250 גרם) גבינה בולגרית פיראוס 5% שומן
- 1 חבילה (200 גרם) גבינת חלומי פיראוס 30% שומן
- 1 כוס זיתים שחורים פרוסים
- 3 כפות עלי אורגנו טרי קצוצים (אפשר גם אורגנו יבש)
- כ-30 עגבניות שרי בצבעים
- 1/3 כוס שמן זית
- כף מלח ים אטלנטי גס
- 1.5 כפיות שום גבישי
- 1.5 כפיות צ׳ילי גרוס
- עלי בזיליקום לקישוט (אופציונאלי)
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומערבבים עם יוגורט, מלח דק, בולגרית מפוררת לפירורים, שום גבישי, צ‘ילי גרוס וזיתים שחורים.
-
02.
מכסים ומצננים לילה במקרר עד שהיוגורט נספג והטעמים נספגים לתוך הפסטה.
-
03.
פורסים את עגבניות השרי לרבעים.
-
04.
פורסים את החלומי לשני ריבועים שווים וצורבים במחבת פסים, מצננים מעט וחותכים לקוביות.
-
05.
מוסיפים לפסטה המתובלת שמן זית, עגבניות שחתכנו, אורגנו קצוץ, מלח גס ומערבבים היטב.
-
06.
מגישים בקערת סלט יפה ואם רוצים מקשטים בעלי בזיליקום.
הכנת? כאן מדרגים