מאניק - עוגת סולת ויוגורט רוסית | השף הלבן

מאניק – עוגת סולת ויוגורט רוסית

עוגת סולת מפתיעה בטעמים וברכות שלה בזכות היוגורט שבה

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאניק - עוגת סולת ויוגורט רוסית

המרכיבים ל14 מנות:

לרכישה >>
מצרכים:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 1 גביע יוגורט ביו 3%
  • 3 ביצים
  • 100 גרם חמאת תנובה, רכה
  • 1 כוס קמח תופח
  • 1 כוס סולת 200 גרם
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
לגרסה הטבעונית:
  • ניתן לטבען עם קרם קוקוס %28, ממרח סויה בטעם טבעי %9, כוס מחית תפוחים ושמן קוקוס.
לרוטב פירות היער:
  • שקית לקט פירות יער סנפרוסט
  • כוס סוכר
  • כפית מיץ לימון
לציפוי:
  • אבקת סוכר
להגשה לצד העוגה:
  • שמנת של פעם/ שמנת חמוצה תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקלחת מבשלים את פירות היער עם הלימון והסוכר תוך כדי ערבוב כ־10 דקות ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בקערה מניחים ביצים וחמאה ומקציפים 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מוסיפים שמנת להקצפה, יוגורט וסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה, מוסיפים קליפת לימון מגוררת דק, תמצית וניל ומקציפים שוב.

  • 04.

    מקפלים אל התערובת את הסולת ואח"כ את הקמח התופח, נזהרים שלא לבחוש יותר מדי, רק עד הטמעת הקמח.

  • 05.

    מעבירים לתבנית מלבנית בינונית, או עגולה בקוטר 26 ואופים בתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־40 דקות עד השחמה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 06.

    מכינים את רוטב פירות היער מבשלים את לקט פירות היער עם כוס סוכר וכפית מיץ לימון במשך 10 דקות על אש נמוכה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מפזרים לאחר האפייה אבקת סוכר ומגישים עם פירות יער וכף שמנת חמוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(4)