פסטה קלאסית ברוטב עגבניות ופרמז'ן בסיר אחד
סיר אחד, כמה דקות הכנה ומתקבלת מנה של פסטה ברוטב עגבניות עשיר ושמנתי עם פרמז'ן מעל
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נמרוד סונדרס
עיצוב: נעה קנריק
המרכיבים לסיר פסטה:
מצרכים:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% השף הלבן (ניתן להחליף בקצפת צמחית במתיקות מעודנת 28% שומן השף הלבן).
- 1 צנצנת ממרח עגבניות מיובשות אוליביה
- 3 כפות עלי אורגנו/ רבע כוס עלי בזיליקום
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 3 שיני שום כתושות
- 1 כף פפריקה
- 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 חבילת ספגטי/ פסטה פנה
- מים רותחים לכיסוי
להגשה:
- 200 גרם פתיתי גבע פרמזן השף הלבן.
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר סוטאז' רחב מחממים על להבה בינונית שמן זית, מסדרים פסטה במרכזו ומסביב את שאר חומרי הגלם.
-
02.
אחרי 4 דקות מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי המרכיבים והפסטה.
טיימר מופעל
-
03.
מערבבים ומנמיכים להבה, מכסים חלקית ומבשלים 15 דקות, מסירים את המכסה, מערבבים שוב עד שהפסטה רכה.
טיימר מופעל
-
04.
מסירים מהאש ומגישים עם פתיתי גבע פרמזן מעל בנדיבות.
הכנת? כאן מדרגים