לזניית חצילים פלפלים וקוטג'
לזניית ירקות וקוטג' חמה, טעימה ועשירה לכל המשפחה
המרכיבים ל 10-12 מנות:
- 500 גרם דפי לזניה
- 2 חצילים בינוניים
- 2 בצלים סגולים
- 2 פלפלים אדומים
- רבע כוס שמן זית
- מלח, פלפל
- 2 פחיות עגבניות מרוסקות (800 גרם)
- 2 שיני שום
- 2 חבילות קוטג' 5% של תנובה
- 200 גרם פתיתי גבינת עמק של תנובה
- מלח, פלפל, אורגנו יבש
- 200 גרם פתיתי גבינת עמק של תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
פורסים את כל הירקות לקוביות בינוניות, מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ואופים בתנור חומם מראש ל180 מעלות טורבו כשעה עד להזהבה.
-
02.
בקערה גדולה מערבבים עגבניות מרוסקות עם שום וכל הירקות הצלויים ומתקנים תיבול במידת הצורך (אם התערובת מעט חמוצה ניתן להוסיף מעט סוכר).
-
03.
בקערה נוספת מערבבים את הקוטג' עם הגבינה הצהובה, נוסיף מלח, פלפל וכפית אורגנו יבש.
-
04.
בתבנית אלומיניום בינונית או בפיירקס / תבנית חרס מסדרים שכבה דקה של רוטב העגבניות, מעליו מניחים שכבה של דפי לזנייה ומעל זה עוד שכבה של רוטב העגבניות.
-
05.
מסדרים מעל תלוליות של תערובת הקוטג' וחוזרים על הפעולות עד לסיום כלל המרכיבים.
-
06.
בשכבה האחרונה מפזרים עוד שכבת דפי לזנייה, מעלי מזלפים מעט שמן זית ומפזרים גבינה צהובה מעל. מומלץ למזוג על השכבה האחרונה כמה כפות מים על כל שטח דפי הלזנייה.
-
07.
מכסים את הכלי בנייר כסף ומעבירים לאפייה של כשעה ב180 מעלות טורבו, לאחר שעה מסירים את נייר הכסף ואופים עד להזהבת הגבינה.