מוקפץ פילה עוף שעועית ואטריות אורז | השף הלבן

מוקפץ פילה עוף שעועית ואטריות אורז

מוקפץ זריז וטעים עם שעועית ירוקה קריספית ופילה עוף מתקתק

מאת: בתיה שורק
בשרי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מוקפץ פילה עוף שעועית ואטריות אורז
צילום: בתיה שורק עיצוב: בתיה שורק

המרכיבים ל4 מנות:

משרה לעוף:
  • 1/2 קילו פילה עוף חתוך לרצועות דקות
  • כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1 כף רוטב סויה (סויה ללא גלוטן לכשרות פסח)
למוקפץ:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים חתוכים לפרוסות דקות
  • 2 בצלים לבנים חתוכים לפרוסות דקות
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוך קצוץ (כל החלקים - לבן וירוק)
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 1 כף רוטב סויה (סויה ללא גלוטן לכשרות פסח)
  • 1 כף רוטב טריאקי (טריאקי ללא גלוטן לכשרות פסח)
  • 1 כף מייפל
  • פלפל צ'ילי - לפי הטעם
  • 1/2 שקית שעועית ירוקה "סנפרוסט"
  • 200 גרם אטריות אורז רחבות
להגשה:
  • קשיו קצוץ גס
גודל תבנית: תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפזרים על העוף אבקת סודה לשתיה וסויה ומניחים 20 דק' להשריה.

  • 02.

    בווק עם שמן זית מטגנים את פילה העוף עד להזהבה. מוציאים את העוף מהווק ומטגנים את כל סוגי הבצלים, כאשר הם מתרככים מוסיפים שעועית ירוקה, שום, פלפל צ'ילי, ואת הרטבים. במקביל, מכינים את האטריות אורז- במים רותחים מבשלים דקה בדיוק אטריות אורז, מסננים, שוטפים במים קרים, יוצקים מעט שמן ומערבבים מעט כדי שלא ידבקו.

  • 03.

    כאשר השעועית עשויה (שימו לב לא לבשל אותה יותר מידי), מוסיפים את העוף ואטריות האורז

  • 04.

    ממשיכים להקפיץ מעט, מתקנים טעמים ומגישים עם קשיו מעל.

הכנת? כאן מדרגים
(0)