מאק אנז ציז עם צ'יפס מרווה מעל וקרמבל פירורי לחם, פרמזן ושמן זית | השף הלבן

מאק אנז ציז עם צ'יפס מרווה מעל וקרמבל פירורי לחם, פרמזן ושמן זית

מנת מאק אנד צ'יז מנחמת וחמה ברוטב שמנת שכולם אוהבים

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מאפה ספגטי שמנת וגבינות בתנור עם רוטב שמנת ועגבניות לילדים
צילום: אינס ינאי עיצוב: אינס ינאי

המרכיבים ל5 מנות:

  • 1 מיכל שמנת לבישול 23% השף הלבן
  • 1 חבילת פסטה לבחירה
  • 1.5 כוסות חלב תנובה
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות קמח
  • 1 שקית טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
  • 1 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות עלי אורגנו קצוצים \ כפית אורגנו יבש
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 ביצים
מצרכים לקראמבל:
  • 1/2 כוס פירורי לחם זהובים
  • 3 כפות שמן זית
  • 50 גרם פרמזן מגורר
לצ'יפס מרווה:
  • 10 עלי מרווה
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן ומסננים.

  • 02.

    בסיר מחממים חמאה עד להמסה, מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת ריח אגוזי.

  • 03.

    מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב במטרפה עד לקבלת מסה סמיכה ועדיין נוזלית ואחידה.

  • 04.

    מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים עד למסה אחידה, מסירים מהאש ומצננים 5 דקות ומעבירים לקערה רחבה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מוסיפים 2 ביצים וטורפים היטב.

  • 06.

    מוסיפים את הפסטה, התבלינים, עשבי התיבול ו-3/4 שקית גבינת טריו.

  • 07.

    מעבירים לתבנית אפייה משומנת היטב.

  • 08.

    מפזרים מעל את יתרת פתיתי הטריו.

  • 09.

    בקערית קטנה מערבבים שמנת זית, פרמזן ופירורי לחם ומפזרים מעל.

  • 10.

    במחבת מחממים מעט שמן זית וצולים לחצי דקה מכל כיוון עלי מרווה.

  • 11.

    מפזרים מעל עלי מרווה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-50 דקות.

    טיימר מופעל
    00:50:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)